В Оржицькій громаді перейменували 19 вулиць, які пропагують російську імперську політику

  • 65

В Оржицькій громаді перейменували 19 вулиць, які пропагують російську імперську політику

У межах виконання законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» та «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» Оржицький селищний голова Олена Сидоренко своїм розпорядженням перейменувала 19 об’єктів топонімії – вулиці у селищі Оржиця та селах громадах. При перейменуванні враховувалися результати громадських опитувань та рекомендації Полтавського офісу Українського інституту національної пам’яті. Відтепер у селищі Оржиця перейменовані наступні вулиці: Тихона Бумажкова – на Героїв Оржиці, 30-річчя Перемоги – на Плехівська, Володимира Висоцького – на Європейська, Костенка – на Українська, Партизанська – на Партизанів України, 97 стрілецької дивізії – на Стрілецька. У селі Денисівка перейменовані: вулиця 116 стрілецької дивізії – на Захисників України, Марка Кожушного – на Затишна. У селі Заріг: вулиця 50-річчя Перемоги – на Паркова, 40-річчя Перемоги – на Затишна. Вулиця 40-річчя Перемоги у селі Райозеро перейменована на Садова. Історичні назви повернуті вулиці Партизанська - на Загатчанська у селі Малоселецьке, вулиці Сергія Власенка - на Паламарівська у селі Яблуневе. Вулиці Партизанські у селах Плехів, Тарасенкове та Золотухи перейменовані на Лісова, Затишна та Тиха відповідно. Вулицею Затишна стала вулиця Митрофана Малущенка у селі Чутівка. Вулиця Дніпровської флотилії у селі Сазонівка перейменована на вулицю Героїв України. У селі Чевельча вулиця Володимира Корсуна перейменована на вулицю Миру.

Нагадуємо, що після перейменування громадянам НЕ потрібно вносити зміни в ті чи інші документи: НЕ потрібно змінювати місце реєстрації, НЕ потрібно вносити зміни до документів на нерухомість.

Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів благодійних організацій та юридичних осіб, пов’язаних із прийняттям Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» https://www.kmu.gov.ua/.../rozyasnennya-chi-potribno...

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису