Шкільні команди Оржицької громади змагалися за першість у ІІ етапі  всеукраїнських змагань “Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги”

  • 52

Шкільні команди Оржицької громади змагалися за першість у ІІ етапі  всеукраїнських змагань “Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги”

У неділю, 3 березня, у спортзалі Оржицького ОЗ зібралися юні спортсмени семи закладів освіти. На урочистій церемонії відкриття змагань юних спортсменів привітала заступник селищного голови Світлана Маслак, присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх військових та цивільних українців, які загинули у результаті російської агресії.

Змагання з волейболу проходили по двох групах у спортивних залах Зарізької та Оржицької шкіл.  За результатами жеребкування у оржицькій групі було по 3 команди дівчат та хлопців, у зарізькій - по дві. І кожна команда приїхала за перемогою! Запекла, але справедлива боротьба завершилася перемогою найкращих, найсильніших, найспритніших, найвправніших.

Фіналістами та переможцями територіального етапу змагань "Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги" стали: серед дівчат команда Чевельчанської ЗОШ І-ІІІ ст., серед хлопців команда Плехівської гімназії, які  були нагороджені перехідними кубками та дипломами.  Тепер перед фіналістами боротьба за перемогу у районному етапі, який розпочнеться з 1 квітня 2024 року.

Другі місця здобули команда дівчат Денисівської ЗОШ І-ІІІ ст. імені В.В. Лесевича та команда хлопців Чутівської гімназії. Третю сходинку зайняли обидві команди Оржицького ОЗ.

Уперше в шкільних змаганнях брала участь команда дівчаток 4-6 класів Оржицького ОЗ з  черлідингу, яка професійно зростала в стінах музичної школи. Діти залюбки взяли участь у заході і представлятимуть рідну школу у районному етапі змагань.

 Спортивне свято вдалося! Приємно і радісно було бачити усміхнені обличчя дітей, спостерігати за стараннями, за стійкістю і прагненням зробити так, щоб не підвести команду, за самовіддачею кожного гравця.

Свято таким яскравим стало можливе завдяки небайдужим любителям спорту, які надали фінансову допомогу  в оформленні спортивного залу, фотозони, у придбанні кубків та заохочувальних призів для всіх закладів освіти, підприємцям Олександру Іванченку, Юрію Маслаку, Сергію  Пилипенку, Карену Алексаняну, приватному підприємству КОЛДІ-БУДІНВЕСТ, яке очолює Максим Нагорний; Валентині Несен, яка очолює фермерське господарство "Несен".

А ще дякувати Богу, що було тихо від повітряних тривог…

Більше фото на сторінці Оржицький центр професійного розвитку педагогічних працівників http://surl.li/rewcm у Facebook

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – це змагання серед учнів України під гаслом «Разом переможемо!». На учнів очікує 5 захопливих етапів змагань на різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський з п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг.

Ініціатор проєкту – Президент України Володимир Зеленський.

Проект спрямований на формування у молоді свідомої мотивації до здорового способу життя, стимулювання залученості дітей і молоді до шкільного спорту.

Фото без опису