Оржицький ЦНАП звітує про роботу

  • 114

Оржицький ЦНАП звітує про роботу

Від моменту утворення Центру надання адміністративних послуг надання адміністративних послуг виконавчого комітету Оржицької селищної ради у лютому 2021 року жителі та гості громади мають можливість отримати максимальну кількість адміністративних послуг в одному місці за простою та зрозумілою процедурою у найкоротший строк за мінімальної кількості відвідувань. У приміщенні ЦНАПу на 1 поверсі адмінбудівлі селищної ради для прийому громадян створені оптимальні умови, з урахуванням встановлених стандартів, зокрема, вимог щодо інклюзивності. Для зручності відвідувачів на чотирьох інформаційних стендах розміщені переліки документів, необхідних для отримання адміністративних послуг, зразки заповнення заяв, інформаційні та технологічні картки, QR - коди, за допомогою яких можна видрукувати цифрові документи. Надання адміністративних послуг відповідно до Закону «Про адміністративні послуги» забезпечують начальник відділу, який є державним реєстратором речових прав, юридичних та фізичних осіб та видає витяги з Державного земельного кадастру; 3 державні реєстратори (два з них реєструють права власності на нерухоме майно, один здійснює реєстрацію юридичних і фізичних осіб), 3 адміністратори у центральному офісі та 5 – на віддалених робочих місцях у селах Денисівка, Чутівка, Старий Іржавець, Лукім’я, Сазонівка.

Згідно з вимогами чинного законодавства, у ЦНАПі виконавчого комітету Оржицької селищної ради запроваджено 417 адміністративних послуг, на віддалених робочих місцях надаються 252 адміністративні послуги. З жовтня 2023 року надаються послуги у сфері захисту ветеранів. Системна робота проводиться із впровадження паспортних послуг. Вже до кінця грудня ц.р. громадяни можуть звертатися до Оржицького ЦНАПу за вклеюванням фотографій до паспорта громадянина України при досягненні 25- та 45-річного віку. Сподіватимемося, що всі проведені підготовчі та дозвільні заходи забезпечать можливість вже за кілька місяців надавати послуги з оформлення паспорта громадянина України у формі ID картки та закордонного паспорта.

Упродовж 2023 року фахівцями ЦНАПу виконавчого комітету Оржицької селищної ради надано 15257 адміністративних послуг на загальну суму 1 млн.110 тис. 348,45 грн. Зокрема, 8849 послуг щодо реєстрації нерухомого майно, 358 послуг щодо реєстрації юридичних і фізичних осіб, 2303 адміністративних послуги Держгеокадастру, в тому числі витяги з ДЗК – 940, витяги про нормативно грошову оцінку – 1363;  274 послуги щодо реєстрацій місця проживання громадян, 1739 витягів з реєстру територіальної громади,  318 послуг у сфері актів цивільного стану, 185 послуг в сфері соціального захисту, 49 адміністративних послуг у сфері будівництва з них – 13 декларацій.

Прийнято 4 заяви від ВПО про пошкоджене майно та 1327 заяв від фізичних осіб на отримання компенсації за  безоплатне розміщення ВПО. Надано 704 відповіді на запити установ, підприємств, організацій. Цього року запрацював власний вебсайт ЦНАПу https://orzhytsya-cnap.gov.ua/ . Для зручності громадян підключено електронну систему попереднього запису. Скориставшись QR-кодом, громадяни можуть висловити свою думку щодо якості наданих адміністративних послуг та залишити анонімний відгук про роботу працівників ЦНАПу.

Фото без опису