Триває щорічна акція «16 днів проти насильства»

  • 265

Фото без опису

 

У понеділок, 4 грудня, відбулося засідання круглого столу «16 днів проти насильства», у якому взяли участь представники установ та організацій, до компетенції яких належить здійснення заходів із запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі в Оржицькій селищній територіальній громаді.

Мета заходу - налагодження механізму запобігання та протидії домашньому насильству на місцях, відпрацювання схем роботи під час війни для ефективнішої взаємодії та допомоги потерпілим тощо.

Зі змінами у законодавстві присутніх ознайомив юрист Бюро безоплатної правової допомоги Андрій Слинько. Також він зазначив, що на сьогоднішній день ратифікація Україною Стамбульської конвенції особливо актуальна. Конвенція передбачає поліпшення системи реагування на випадки домашнього насильства в Україні, що є особливо важливим під час війни. Фахівець із соціальної роботи Аліна Храпаль ознайомила присутніх зі статистикою випадків домашнього насильства та проведення профілактичних заходів щодо запобігання проявам насильства в громаді та в сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах. Поліцейський офіцер громади Тарас Ворона розповів про заходи, які відбуваються у громаді відповідно до Плану проведення щорічної акції «16 днів проти насильства», надав інформацію про реалізацію державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі.