Про ремонт доріг, готовність до розчищення доріг від снігу: про це та інше на нараді у селищного голови

  • 317

Фото без опису

Нараду у селищного голови о 9.00 20 листопада розпочали з хвилини мовчання за всіма полеглими Захисниками України та, зокрема, на вшанування пам’яті денисівця Нестеренка Олександра, трагічну звістку про загибель якого було отримано щойно.

Далі заслухали інформацію про здійснені у 2023 році роботи з ремонту доріг загального користування та доріг комунальної власності, а також готовність до своєчасного розчищення доріг від снігу. За рахунок коштів державного та місцевого бюджетів на умовах співфінансування 50 на 50 (із бюджету селищної територіальної громади виділено 3 млн. 427 тис. грн) здійснено поточний ремонт ділянки дороги Оржиця-Чутівка-Мохнач до повороту на с.Тарасівка та щебеневе покриття частини дороги Чорнобай-Хрестителеве-Оржиця-Лубни.

За кошти селищного бюджету у сумі 4 млн. 532 тис. 397 грн цього року вдалося відремонтувати комунальні дороги на 11 вулицях в смт Оржиця та по центральних вулицях у селах Круподеринці, Денисівка, Райозеро, Золотухи, Онішки та Заріг. Селищний голова Олена Сидоренко наголосила, що державою розмежовані зони відповідальності за утримання доріг. Так, у межах населених пунктів громади відповідальність за ремонт та розчищення снігу несе селищна рада, балансоутримувачем доріг загального користування поза межами населених пунктів є державне підприємство «Агентство місцевих доріг Полтавської області». Підрядником експлуатаційного утримання автомобільних доріг між населеними пунктами нашої громади у осінньо-зимовий період визначено ПП «Чорнобаївський асфальтний завод». Сподіватимемося, проблем з розчищенням снігу не виникатиме. Однак, у разі погіршення проїзду на цих дорогах через сніг можна буде звертатися до цілодобової диспетчерської Агентства за тел. 050-01-50-233. Селищна ж рада зі свого боку досягла домовленостей із керівниками агроформувань, які здійснюють свою діяльність на території громади, щодо допомоги у розчищенні снігу в населених пунктах. У центральній садибі розчищатимуть сніг комунальники двох підприємств, які підготували відповідну техніку та запас піщано-соляної суміші.

Старости Райозерського, Плехівського та Савинського старостинських округів прозвітували про свою роботу. Звіти опубліковані на офіційному вебсайті селищної ради