Поглянь в їх очі і обличчя... Всі Ангелами в небо піднялись... Про Ангелів в нас пам'ять вічна!

  • 198

Алею пам’яті на честь загиблих Захисників України у російсько-українській війні з 24 лютого 2022 року відкрили сьогодні, 28 серпня, в селищі Оржиця.

На найвищій точці селища, центральній алеї парку Перемоги, встановили світлини 24 полеглих Героїв. Ця знакова для нашої громади подія напередодні Дня пам’яті захисників України об’єднала усіх. Ушанувати земляків, які віддали своє життя за Батьківщину, прийшли рідні та близькі, керівництво селищної ради, військові, молодь, жителі громади.

«Незалежність Україні ніколи не давалася легко. Сьогодні бачимо, яку дорогу ціну ми платимо з 2014 року за свободу нашої держави. Особливо непомірною вона стала із лютого 2022 року. На вівтар Незалежності покладено і ці життя - найкращих, найкращих з нашої громади. Від усієї громади уклін вам доземний, шановні рідні загиблих Героїв. Їх імена навіки викарбувані у наших серцях», - зазначила у своєму виступі селищний голова Олена Сидоренко.

Пам’ять, пошанування героїзму і самопожертви полеглих Захисників, глибоке переосмислення трагічних багатостраждальних сторінок нашої історії із одвічною боротьбою народу за Україну протягом століть аж понині - наш священний обов'язок перед пам'яттю кожного окремого Героя.

Алею пам'яті створили за ініціативи Оржицької селищної ради. На кожній світлині QR-код, сканувавши який, ви переходите на сторінку Оржицької селищної ради, де опубліковані короткі біографічні довідки про кожного з Героїв.

Більше фото у публікації на сторінці селищної ради у Facebook 

Фото без описуФото без опису