Взяли участь у форумі виробників Полтавщини

  • 117

Взяли участь у форумі виробників Полтавщини

Сьогодні, 16 серпня, у Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес у м. Полтава відбувся форум "Крафтове виробництво Полтавщини: стан та перспективи розвитку", організований у рамках Програми міжнародної технічної допомоги "EU4Busines: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП", що співфінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH"). До участі були запрошені голови 7 громад –учасниць проєкту «Консорціум територіальних громад як запорука сталого розвитку малого та середнього бізнесу» та представники бізнесу цих громад. Оржицьку громаду представляла селищний голова Олена Сидоренко, співробітники ТОВ «Оржицький молокозавод» (с.Заріг) та ФОП Чернікова Тетяна Олександрівна (релокований бізнес до смт Оржиця).

Перед учасниками форуму з вітальними словами виступили керівники обласної ради, профільних департаментів обласної військової адміністрації, представниця GIZ Дарина Северин та представники виконавця проєкту – директорка Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» Віта Клименко і керівниця ГО «Регіональний розвиток України» Тетяна Юрченко. За час реалізації проєкту, який має на меті створити сприятливе бізнес-середовище для розвитку малого та середнього бізнесу шляхом впровадження інновацій у секторі органічного та крафтового виробництва, а також стимулювати торгівлю між потенційними українськими і європейськими партнерами, для працівників ОМС та представників бізнесу громад-учасниць консорціуму проведено 20 тематичних тренінгів, для популяризації продукції, представлення її на зарубіжних виставках і ярмарках розроблено брошуру «Виробники Полтавщини» українською та англійською мовами, створено однойменний електронний майданчик, відзнято проморолики про розвиток малого та середнього підприємництва. Кожна з 7 громад отримала технічну допомогу у вигляді комп’ютерної техніки. На форумі виробники мали змогу презентувати свою продукцію, поспілкуватися між собою, обмінятися досвідом створення бізнесу, шляхами реалізації продукції.

До відома: Слово “крафт” походить з англійського “craft” та означає ремесло, майстерність. Таким чином, синонімами до слова “крафтовий” можна назвати ремісничий, рукодільний, авторський. Крафтовим називається будь-який продукт, зроблений власноруч і, як правило, в невеликих обсягах. Найголовніше у крафтовому виробництві – це якість, починаючи з відбору сировини і закінчуючи технологією виробництва.

Фото без описуФото без описуФото без опису