НЕ ПАЛІТЬ СТЕРНЮ!

  • 204

 

  На території громади  завершується  кампанія зі збирання ранніх зернових та зернобобових культур, надалі розпочнеться збирання пізніх зернових та технічних культур. Тому необхідно приділити значну увагу недопущенню та завчасному попередженню загорання соломи та спалювання стерні після  проведення даних робіт.

Деякі суб’єкти господарювання, незважаючи на заборони, щороку спалюють на полях стерню або солому після збирання врожаю. Подібні дії – це акт безгосподарності й свідомого розтрачання корисної енергії, наданої природою. Мало хто замислюється про те, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади. Саме із спалювання стерні на полях починається більшість  пожеж.

При спалюванні стерні, соломи і поживних залишків згорає гумус - найбільш родючий поверхневий шар грунту, внаслідок чого знижується його біологічна активність. 

З огляду на зазначене вище, просимо усіх  свідомих суб’єктів господарювання громади не допускати спалювання стерні після завершення збирання сільськогосподарських культур.

Фото без опису