Поліщук Василь Валерійович

  • 258

Фото без опису

 

ПОЛІЩУК Василь Валерійович  народився 25 серпня 1995 року в селі Старий Іржавець.

Був активним учасником Революції Гідності. 2014-го, з початком російської агресії, пішов боронити Україну в лавах батальйону «Дніпро-1», пізніше– у складі полку «АЗОВ». Був тяжко поранений, після проходження курсу реабілітації знову повернувся на фронт. Під час уже повномасштабної російсько-Української війни у квітні 2022 року отримав ще одне поранення, однак згодом повернувся на фронт.

Загинув молодший сержант Поліщук Василь 27 серпня 2022 року під час ворожого обстрілу в селі Рідне Ізюмського району Харківської області. Похований в рідному селі Старий Іржавець.

У 27- річного воїна залишилися батьки, молодші сестра та брат, дружина, двоє дітей.

Указом Президента України від 29 вересня 2023 року № 668/2023 https://www.president.gov.ua/documents/6682023-48513 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові молодшому сержанту Поліщуку Василю Валерійовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка"  (посмертно).

Про життєвий та бойовий шлях Поліщука Василя в Суспільне Новини (Житомирщина) на момент збору підписів під петицією до Президента України, ініційованою сестрою Героя

"Надзвичайно розумна, талановита, всебічно розвинена людина. Його девіз по життю: "Не ридать, а здобувать". Стратег, вірний син Батьківщини..." - про життєвий і бойовий шлях Поліщука Василя в Історії Полеглих Захисників України

Меморіал героїв та Національний музей Революції Гідності • Maidan Museum спільно розповідають історії учасників Майдану, які загинули на фронті.

Серед таких Героїв – Василь Поліщук  http://surl.li/rwqnj

 

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

 

Василь Поліщук на роботах Оржицького художника Івана Плиски.

Фото без опису     Фото без опису

 

Остання зустріч Васі Поліщука із мамою.
Фото без опису

Інші статті

Всі статті