Голота Андрій Олексійович

  • 243

Фото без опису

 

ГОЛОТА Андрій Олексійович народився 13 вересня 2002 року в смт Оржиця.

Відразу після закінчення Кременчуцького медичного фахового коледжа ім. В.І. Литвиненка, 01 липня отримавши диплом фельдшера, 13 липня 2022 року добровольцем вступив до 116 бригади ТРО м.Кременчука. У лавах Збройних Сил України Андрій працював у складі евакуаційної бригади парамедиків, які рятували поранених на полі бою. Молодий Воїн пройшов безліч курсів з медицини. Восени 2022 року вступив до Міжрегіональної Академії Управління Персоналом на заочне відділення. Хотів стати психологом... Часто говорив, що війна колись закінчиться і всім нам потрібно буде оговтуватись від неї... "Андрій мав безліч друзів і дуже легко заводив нові знайомства. Найбільше за все в житті любив грати на гітарі. Це було його ВСЕ Він носив, возив її за собою скрізь, хоч і закінчив музичну школу по класу акордеона"- розповідає мама Героя.

Солдат-парамедик Голота Андрій  під час виконання своїх військових обов'язків загинув 13 березня 2023 року у селі Тоненьке Покровського району Донецької області. Похований у рідному селищі Оржиця.

У 20-річного воїна залишилися батьки та старший брат.

13 - го народився, 13 - го пішов на війну, 13 -го  загинув.... Історії Полеглих Захисників України

."Найдовший у світі марафон".. (про участь оржичан у забігу вдячності та підтримки героїв, які понад 9 років захищають, рятують, лікують і наближають перемогу України. Біжимо за тих, кому ми завдячуємо нашим життям. 29.10.2023 м.Київ) 

Інші статті

Всі статті