Завдяки участі в інвестиційних проєктах з початку 2023 року вдалося залучити до громади більше 8 мільйонів гривень

  • 135

Фото без опису

Саме про участь громади в інвестиційних проєктах у 2023 році інформував начальник відділу економічного розвитку та муніципальних інвестицій виконавчого комітету селищної ради Віктор Ванцак на апаратній нараді у селищного голови 26 червня 2023 року. Зокрема, про потужну підтримку громади американськими партнерами у рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»: на 5 млн.грн було придбано кухонне та медичне обладнання, три генератори високої потужності, бензин. У минулому році у рамках цього Проєкту за напрямком «Надання послуг» придбано обладнання на суму 2,9 млн.грн. (ноутбуки, принтери, картриджі, папір, мережеві фільтри, роутери, чайники, повербанки, Інтернет-станція Starlink та бензин. За напрямком «Надзвичайні ситуації» придбано обладнання на суму 4,6 млн.грн. (генератори, мотопомпи, вогнегасники, ліхтарі, бензопили, бензорізи, 10 утеплених наметів, 2 радіостанції, 10 комплектів одягу пожежного та рятувальне обладнання). Також Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» надає допомогу із створення Стратегії розвитку Оржицької селищної територіальної громади та Комплексного плану просторового розвитку території Оржицької селищної територіальної громади. Стратегічні документи дозволять підвищити рівень життя мешканців громади за рахунок повного використання наявного потенціалу.

У січні 2023 року у рамках проєкту «Humanitarian Response» задоволено заявку селищної ради на придбання медичних препаратів та медичного обладнання на суму 337,7 тис.грн.

Участь селищної ради спільно з Агенцією регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» у проєкті «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що фінансується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), дало змогу підприємствам малого та середнього бізнесу, крафтовим виробникам громади заявити про себе на регіональному ринку, пройти фахове навчання з ведення бізнесу.

Також у 2023 році наша громада стала переможцем проєкту «Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді» (очікуємо на план заходів з реалізації проєкту);

- пройшла в наступний етап проєкту «Людський Вимір: Ефективне управління за допомогою даних та залучення громад» (планується провести діалогові сесії між місцевою владою та громадськістю, а потім подати проектну заявку);

- маємо високі шанси стати переможцем проєкту «Шлях стійкості». Проєкт розрахований на облаштування місця для надання психологічної допомоги ветеранам, їх сім’ям, вразливим верствам населення;

- у липні місяці очікуємо доставку пожежного автомобіля та комунального авто у рамках проєкту Cities4Cities;

- КНП «Оржицька лікарня» отримала від Представництва ООН Дитячого фонду UNICEF сучасну модульну котельню за 2,6 млн.грн. та дизельний генератор потужністю 50 кВт за 481 тис.грн.

З початку цього року подано 22 заявки на фінансування до різноманітних проєктів, фондів та грантів. Серед них до державних програм, що фінансуються за рахунок міжнародних донорів, зокрема, для капітальних ремонтів ЦНАП, укриття Оржицької ЗОШ та водогону в смт Оржиця. Результати очікуємо.

Керівництво селищної ради висловило вдячність жителям громади, які долучилися до онлайн-голосування за три проєкти в рамках обласної Програми «Екологічні ініціативи»: придбання сміттєвих баків у села Заріг та Денисівка та обладнання екокласу для Оржицького опорного закладу. Завдяки громадській активності та небайдужості ці проєкти стали переможцями, посівши 3, 4 та 6 місце. Загальна вартість їх становить 1 млн. 445 тис.грн.

Також подано пропозицію щодо будівництва на території громади Індустріального парку. Оржицька громада одна із 13 відібраних для вивчення можливостей такого будівництва.