На апаратній нараді розглядали актуальні питання ремонту доріг та благоустрою

  • 146

Актуальні питання ремонту доріг та благоустрою розглядали сьогодні на апаратній нараді у селищного голови.

На поточний ремонт автомобільної дороги Оржиця – Чутівка – Мохнач на умовах співфінансування 50% кошти ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» на 50% кошти бюджету Оржицької селищної територіальної громади виділено та освоєно 5 млн. 294 тис.грн. За ці кошти підрядникам вдалося відремонтувати дорогу лише до повороту на с.Плехів. Для продовження робіт у другому півріччі цього року селищна рада додатково виділить 550 96о грн, таку ж суму виділить і ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області». Ймовірно, що поточний ремонт дороги до села Чутівка продовжиться і в наступному році.

Раніше було проведено щебеневе покриття автомобільної дороги Чорнобай ‒ Хрестителеве ‒ Оржиця ‒ Лубни, використано 380 куб.м щебня дорожнього різної фракції. Реалії підтвердили неефективність такого ремонту, бо внаслідок безперервного потоку великовагового транспорту щебінь без асфальту просто висипається.

За кошти місцевого бюджету у цьому році розпочалися ремонтні роботи на окремих вулицях у  смт Оржиця:

  • вул. Бумажкова проведено тендер на загальну суму – 464 тис.грн, станом на сьогодні роботи виконані об’ємом – 580 кв.м;
  • вул. Центральна проведено тендер та укладено договір з переможцем на загальну суму 256 тис.грн та об’ємом – 320 кв.м, роботи будуть розпочаті найближчими днями;
  • вул. Черкаська проведено тендер  та укладено договір з переможцем на загальну суму 256 тис.грн та об’ємом – 320 кв.м, роботи будуть розпочаті найближчими днями.

На вулицях смт Оржиця без проведення тендеру (допорогові суми):

- вул.Степова –  проведений ямковий ремонт за рахунок коштів ФГ «Підкова+» об’ємом близько 200 кв.м;

-  вул. 97 стрілецької дивізії - проведений ямковий ремонт, об’ємом 200  кв.м;

-  вул. Гелевера -   проведений ямковий ремонт, об’ємом 125 кв.м;

- вул.Дробницького – в частині  ліквідації руйнування дорожнього покриття після прориву водопроводу, об’ємом 50 кв.м

-   ремонт відфрезованим матеріалом – під’їзної дороги до КП «Оржиця -Комунсервіс» на загальну суму – 49 тис.грн (кошти КП «Оржиця-  Комунсервіс»);

-  облаштування тимчасового місця паркування для автомобілів по вул.Центральна на загальну суму = 68 900 грн (кошти КП «Оржиця-Комунсервіс»).

Найближчим часом планується проведення аварійного ремонту за рахунок коштів СФГ «Світанок» та ТДВ «Оржицький завод Райдуга» з’їздів на вул.Данілова та вул.30 річчя Перемоги та частково ремонт вул. 30 річчя Перемоги (перехрестя навпроти вагової ТДВ «Оржицький завод Райдуга»).

Одночасно планується проведення аварійного (ямкового ремонту) у селах:  с.Круподеринці – вул. Центральна, об’ємом  228 кв.м;

  • с.Денисівка – вул. Володимира Лесевича, об’ємом 230 кв.м;
  • с.Золотухи – вул. Широка, об’ємом  240 кв.м;
  • с.Онішки – вул. Молодіжна, об’ємом  241 кв.м;
  • с.Заріг – вул. Миру, об’ємом 235 кв.м

Благоустрій територій смт Оржиця та населених пунктів громади здійснює КП «Оржиця-комунсервіс» та старостати. Залучаються працівники за направленням центру зайнятості для виконання суспільно-корисних робіт. З весни і до сьогодні в селищі та селах громади викошується трава. Пальне для мотокіс, запасні частини до них виділяються селищною радою, придбавається для використання фарба та вапно.

Довідка про здійснення заходів у сфері благоустрою населених пунктів громади у 2023 році

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису