Програма підтримки економічної стійкості України

  • 128

Програма підтримки економічної стійкості України

Mercy Corps – це глобальна команда гуманітаріїв, які працюють разом на передовій найбільших криз сучасності, створюючи майбутнє можливостей задля суспільного процвітання. Mercy Corps реагує на надзвичайну ситуацію в Україні з початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Команда гуманітаріїв надаємо екстрену грошову допомогу біженцям у сусідніх країнах та людям, переміщеним усередині України, щоб вони могли задовольнити свої основні потреби у виживанні. 

Також  фінансуються місцеві організації, які найкраще знають свої громади та ефективно працюють над вирішеннями їхніх найнагальніших потреб.

Додатково до заходів екстреного реагування розпочато нову програму з відновлення, яка сприятиме стабілізації джерел існування та підвищенню здатності внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, які постраждали внаслідок бойових дій¹, протистояти несприятливим соціальним та економічним умовам.

¹ Особи, зареєстровані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, перелік яких затверджено Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України наказом від 22.12.2022 № 309, та проживають на території, яка контролюється урядом Ураїни.

Програма підтримки передбачає фінансову допомогу в ряді областей України, зокрема в Полтавській області:

- для переміщених та місцевих дрібних фермерів, які постраждали внаслідок війни, для започаткування, відновлення або розширення присадибної/дрібної фермерської діяльності. Детальна інформація за посиланням 

-  малим та середнім фермерським підприємствам, для подолання наслідків війни у сільському господарстві. Детальна інформація за посиланням. (Початок приймання заявок за цим компонентом розпочнеться найближчим часом. Будь ласка, слідкуйте за інформацією на сайті: https://uerp.mercycorps.org/ ).Фото без опису