Оржицький селищний голова Олена Сидоренко взяла участь у Марафоні з нагоди Тижня відкритого урядування

  • 80

Оржицький селищний голова Олена Сидоренко взяла участь у Марафоні з нагоди Тижня відкритого урядування

На Марафоні, проведеному в Києві  11 травня 2023 року Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи спільно з Асоціацією міст України, лідери думок та активні учасники відкритого урядування з усіх країн світу обмінювалися ідеями щодо пошуків кращих відповідей на виклики та кризові ситуації сьогодення, через які проходить наше суспільство, обговорювали можливості активного залучення громадян до прийняття рішень у багаторівневих процесах відновлення країни. Під час Марафону були поширені приклади інноваційних підходів, успіхів і досягнень українських громад під час війни в сфері відкритого урядування шляхом впровадження інклюзивних ініціатив, що підсилюють стійкість громад.

«Самоврядування і демократія завжди будуються знизу вверх, бо ви краще будь-кого відчуваєте потреби і проблеми громад і їх мешканців… Нам вкрай важливо зберегти самоврядування як платформу нашого майбутнього, вивчати і впроваджувати кращі практики в Україні та в світі. Адже з успіху кожної людини, кожної громади складається успіх країни, якій допомагає весь світ. Водночас наш успіх є кращою відповіддю ворогу, доказом того, що ми переможемо» - підкреслив у своєму виступі Віталій Кличко, Голова Асоціації міст України.

Детальніше: https://auc.org.ua/novyna/vidbuvsya-marafon-z-nagody-tyzhnya-vidkrytogo-uryaduvannya

 Довідково: Інклюзія (інклюзивність) – це прагнення залучити й інтегрувати всіх людей і групи в діяльність, організації, політичні процеси і т. д., особливо тих, хто перебуває у несприятливих умовах, постраждав від дискримінації або має обмежені фізіологічні можливості.

Фото без опису