Сім громад Полтавщини та EU4Business розпочали проєкт з підтримки місцевого бізнесу

  • 89

Фото без опису

Консорціум семи громад Полтавщини у партнерстві з програмою міжнародної співпраці «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини розпочали проєкт з підтримки та сталого розвитку місцевого малого і середнього бізнесу. У проєкті беруть участь Оржицька, Решетилівська, Лохвицька, Машівська, Заводська, Білицька, Сенчанська територіальні громади. Виконавцем проєкту стала громадська організація «Регіональний розвиток України» спільно з Оржицькою селищною територіальною громадою.

18.01.2023 відбулась онлайн-нарада щодо реалізації проєкту та його основних заходів. Зокрема, до літа 2023 року планується розробити брошуру виробників Полтавщини та веб-портал «Виробники Полтавщини» для популяризації органічної та крафтової продукції, виробленої представниками МСП консорціуму територіальних громад, пошуку нових клієнтів та ринків збуту. Окремо є план створити консультаційні центри для бізнесу в кожній з зазначених територіальних громад, в яких щонайменше один бізнес-консультант зможе надавати інформаційно-консультаційну допомогу місцевим підприємцям. Кожен такий консультант пройде спеціальні тренінги, щоб потім передати свої знання усім охочим місцевим підприємцям, які прийдуть на консультацію (безоплатно за попереднім записом). EU4Business закупить офісну техніку для цих центрів – усього 12 сучасних ноутбуків і 2 принтери. А ще в межах співпраці планується провести форум «Крафтове виробництво Полтавщини: стан та перспективи розвитку» для обміну досвідом між МСП щодо адаптації бізнесу до умов воєнного часу, просування крафтової продукції на нові ринки, створення унікального бренду для власного бізнесу.

Голови громад відзначили важливість реалізації грантового проєкту, оскільки розвиток підприємницької діяльності є запорукою економічної стійкості у військовий час.

Вдячні Європейському Союзу, уряду Німеччини та команді GIZ за підтримку розвитку малого та середнього бізнесу Полтавської області.

Довідкова інформація:

Програма міжнародної співпраці «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Мета програми – створити кращі умови для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), підтримати інновації та стимулювати експорт, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання.