Провели круглий стіл у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  

  • 261

Провели круглий стіл у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» - проти гендерно зумовленого насильства, насильства щодо жінок, насильства вдома. У рамках акції 30 листопада в Оржицькій селищній раді відбулося засідання круглого столу. Його учасники – працівники соціальних служб, поліції, пробації, превенції, педагоги, юристи – говорили про те, що насильство не потрібно замовчувати, потрібно звертатися до поліції, соцслужб, отримувати допомогу і, нарешті, припинити це коло насильства. Подолання такого негативного явища як насильство в родині та суспільстві можливе лише за умови об’єднання зусиль державних органів та установ, громадських організацій, і кожного громадянина. Важливо розрізняти види насильства, розуміти як протидіяти кривдникам та куди звертатись за допомогою.

0800 500 335 або 116123 гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

0800500225 або 116111 національна гаряча лінія з захисту прав дітей та молоді

Гаряча лінія з запобігання самогубствам. Безкоштовно. Цілодобово.

Lifeline 7333

0800 213 103 Безоплатна правова допомога

15-47 – безкоштовна цілодобова «гаряча» лінія для жертв домашнього насильства;

38(066)1474317 або +38(068)2832098 Безкоштовно. Цілодобово. СЕТА

(05357) 91795 гаряча лінія Оржицької селищної ради

Абьюз (від англ. «abuse» — зловживання, жорстоке поводження) — психологічне, фізичне, сексуальне, економічне насильство, що відбувається всередині близьких відносин, і часто маскується під турботу. Наприклад, тотальний контроль («Я повинен/-на знати, що з тобою все гаразд!»). В певний історичний проміжок часу і в різних культурах деякі види насильства можуть виступати загальноприйнятими та загальновизнаними моделями поведінки. Наприклад, б’є — значить любить.

Віктимблеймінг - це звинувачування жертви у ситуації насильства. Наприклад, коли поліція запитує жертву зґвалтування у чому та була одягнена — це натяк, що жертва спровокувала насильство своїм зовнішнім виглядом чи поведінкою, тобто віктімблеймінг. Часто віктімблеймінг вживають і до жінок, що терплять домашнє насильство (психологічне, фізичне, економічне). Мовляв, чого ж жінка не йде від чоловіка, який її ображає?

Вісхолдінг (від слів «призупинення», «стриманість») — це жорстокий абьюзивний прийом, що полягає в тому, що людина просто замовкає, призупиняє спілкування тоді, коли їй невигідна якась тема, ігнорує або ж зникає без передумов і пояснень на певний час, згодом з’являється або ж роблячи вигляд що нічого не сталось (гостінг) або ж змушує партнера відчувати себе винним в такій поведінці людини.

Газлайтинг – форма психологічного насильства, при якому один з партнерів намагається заплутати другого, висловлює сумніви в його адекватності, спотворює інформацію так, що жертва насильства починає сумніватися у своїх спогадах, емоційної стабільності і в об’єктивності свого сприйняття. Насильник, або ж абьюзер, буде намагатися знецінити почуття, переживання і спогади жертви, вживаючи «перевірені часом» образи і фрази, які вводять в оману жертву: «Цього не було», «Ти вигадуєш», «Ти просто занадто гостро на все реагуєш», «Навіщо ти перебільшуєш?».

Сталкінг — одна з форм насильства, що проявляється в нав'язливому переслідуванні людини в реальному житті, через інтернет або через друзів та знайомих. На жаль, в нашому суспільстві і досі дехто розцінює нав’язливість, як комплімент. В масовій культурі також не рідко сталкінг стає чимось романтичним. Проте в реальному житті сталкінг часто не просто заважає нормальному життю жертви, але й може закінчуватися фізичним чи будь-яким іншим насильством.

Мо́бінг (знущання, від англ. mob — юрба) — систематичне цькування, психологічний терор, форми зниження авторитету, форма психологічного тиску у вигляді цькування співробітника у колективі, зазвичай з метою його звільнення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Статистика и объявления

Продвигать публикацию

Нравится

Комментировать

Поделиться