НА АПАРАТНІЙ НАРАДІ У СЕЛИЩНІЙ РАДІ

  • 251

НА АПАРАТНІЙ НАРАДІ У СЕЛИЩНІЙ РАДІ

У понеділок, 21 жовтня, селищний голова Олена Сидоренко з керівниками установ, організацій, структурних підрозділів виконавчого комітеті селищної ради провела апаратну нараду, на якій розглянули низку актуальних питань життєдіяльності громади. Зокрема, про готовність закладів охорони здоров’я та освіти до роботи в умовах повного блекауту. Директор КНП «Оржицька лікарня»Оржицької селищної ради Леся Пономаренко та начальник відділу освіти виконавчого комітету селищної ради Наталія Стасенко поінформували про забезпеченість закладів теплом, водопостачанням та додатковими резервними джерелами живлення. Так, у лікарні наразі опалюються газовими теплогенераторними всі відділення, у разі аварійного відключення електроенергії резервні джерела живлення дадуть світло в терапевтичне та хірургічне відділення, створено запас води та продуктів харчування, є деякий запас лікарських засобів медичного призначення та медикаментів, однак, щоб забезпечити заклад у достатній кількості киснем та зекономити на транспортних витратах, до наявних кисневих концентраторів необхідно придбати кисневу станцію.

У 8 закладах освіти громади наразі проводиться переобладнання електромережі теплогенераторних для підключення однофазних генераторів струму, у 5 закладах, де можливо використати лише 3-фазні генератори, які наразі відсутні, на крайній випадок зливатимуть воду із систем опалення. Заступник селищного голови Юрій Олійник довів до відома керівників порядок дій служб, установ та закладів Оржицької селищної ради під час виникнення критичної ситуації, пов’язаної з довготривалим відключенням електроенергії. У ході обговорення питання, селищний голова Олена Сидоренко надала доручення відповідним службам почати упорядковувати кілька приміщень з твердопаливним опаленням, які виконуватимуть роль пунктів обігріву (пунктів незламності) та можуть бути використані для перебування пацієнтів лікарні, серед яких евакуйовані з Харківщини маломобільні особи похилого віку. Директору Оржицького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миколі Чепі доручено взяти під особистий контроль обслуговування маломобільних людей похилого віку, які перебувають на обліку в терцентрі, щодо забезпечення доставки їм продуктів харчування, води, медикаментів. Старости мають налагодити контакти з господарями домогосподарств, у яких є колодязі, щодо надання дозволу односельцям у разі необхідності набирати воду.

Головний спеціаліст відділу комунального майна та ЖКГ виконавчого комітету селищної ради Олександр Михайленко поінформував про стан готовності до своєчасного розчищення доріг від снігу в населених пунктах громади та під’їздах до них. На експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування Мар’янівка – Оржиця – Лубни, Оржиця – Хорол та решти доріг між населеними пунктами громади Агентством місцевих доріг Полтавської області укладено договір з ТОВ «ШБУ 9» (м. Лубни) (в разі необхідності буде укладено договір субпідряду з ФОП «Алексанян Карен Вазгенович»), у розпорядженні яких 10 одиниць техніки та 600 тонн пісчано-соляної суміші. Для потреб громади КП «Оржиця-водоканал» підготувало 10 тонн піщано-соляної суміші та 2 одиниці техніки, КП «Оржиця-комунсервіс» - 20 тонн піщано-соляної суміші та 3 од техніки, 15 тонн піщано-соляної суміші та трактор МТЗ-82 у розпорядженні комунального підприємства на території Круподеринського старостинського округу та ще один трактор МТЗ на території Савинського старостинського округу. Старости досягли усних домовленостей із керівниками сільськогосподарських товариств та фермерами щодо розчищення доріг у населених пунктах.

Начальник фінансового відділу виконавчого комітету селищної ради Лариса Сененко проаналізувала виконання доходної частини бюджету селищної територіальної громади за 10 місяців поточного року та окреслила перспективи надходжень у 2023 році, зокрема, зазначивши, що до бюджету селищної громади надійшло доходів у сумі 128296,1 тис.грн, доходи загального фонду виконано в сумі 116926,5 тис.грн. Виконання плану доходів загального фонду (без офіційних трансфертів) забезпечено на 96,6 відсотка, надійшло 77950,4 тис.грн, що менше за плановий показник на 2726,6 тис.грн. 54,7 відсотка надходжень доходів до бюджету громади складає податок на доходи фізичних осіб. Їх за 10 місяців ц.р. надійшло 92,5 відсотка від плану (42694,5 тис.грн). Зменшення надходжень обумовлене не тільки введенням воєнного стану в країні, а й зменшенням перерахунків від реорганізованого АТ «Полтаваобленерго» та ліквідацією одного напрямку діяльності СТОВ «Хоробор-Агро» в с.Денисівка. Акцизний податок з пального не надходив до бюджету впродовж 7 місяців, його виконання складає лише 29,9 відсотка. Надходження ж місцевих податків та зборів виконується у повному обсязі. Виконання плану доходів загального фонду бюджету за 2022 рік очікується на рівні 97,6 відсотка, недовиконання складатиме 2381,9 тис. грн. Прогнозні показники доходів місцевого бюджету планується в сумі 81277,6 гис. грн, що у порівнянні до плану на 2022 рік, зменшено на 18,4 відсотка.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

и ещё 2

Статистика и объявления

Продвигать публикацию

Нравится

Комментировать

Поделиться