Поліцейський  офіцер громади. На варті безпеки громадян

  • 377

Поліцейський  офіцер громади. На варті безпеки громадян

Сьогодні, 17 лютого, у приміщенні старостату  в селі  Круподеринці урочисто відкрили поліцейську станцію. Проект «Поліцейський офіцер громади» та відкриття поліцейської станції стали можливими завдяки спільним зусиллям Головного управління Національної поліції в Полтавській області та керівництва селищної ради. Селищний голова Олена Сидоренко, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області Максим Ахрамєєв, начальник відділу дільничних офіцерів обласної поліції Ольга Берестова та начальник Оржицького сектору поліцейської діяльності Лубенського районного відділу поліції Ян Добриднік представили громадськості поліцейського офіцера громади Тараса Ворону. У своєму виступі Олена Сидоренко зазначила, що присутність поліцейського у віддалених селах– це запорука почуття безпеки та захищеності кожного їх мешканця. Старости населених пунктів, у яких працюватиме поліцейський, також висловили сподівання на плідну співпрацю та запевнили у своїй підтримці та сприянні у роботі.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області Максим Ахрамєєв передав поліцейському офіцерові громади ключі від  нового службового автомобіля Рено Дастер, придбаного за державні кошти. Селищна рада забезпечила поліцейського комп’ютерною технікою, канцелярським приладдям, заправлятиме автівку пальним. У приміщенні поліцейської станції селищною радою створені комфортні умови для спілкування громадян з правоохоронцем.

Поліцейський офіцер громади  Тарас Ворона обслуговуватиме територію шести старостинських округів - Круподеринського, Сазонівського, Чевельчанського, Яблунівського, Денисівського та Савинського, в яких проживає більше чотирьох тисяч осіб. Тепер людям  зі своїми проблемами не потрібно їхати до поліції в Оржицю: вони звертатимуться до поліцейського на місці.

24 години на добу сім днів на тиждень поліцейський офіцер громади Тарас Сергійович Ворона перебуватиме на зв’язку з мешканцями шести старостинських округів Оржицької селищної ради – безпосередньо на території та за телефоном 0668431938.

Довідково:

Фото без описуЗгідно з чинним законодавством, обов’язки поліцейського офіцера громади, який безпосередньо підпорядкований обласному управлінню поліції, значно розширилися: крім здійснення профілактичної роботи, спрямованої на запобігання вчиненню кримінальних та інших правопорушень, він має право затримати порушника, прийняти рішення про застосування адміністративних стягнень, здійснювати контроль за дотриманням правил дорожнього руху його учасниками та правомірністю експлуатації транспортних засобів на вулично-дорожній мережі(тобто має право зупиняти транспортні засоби, перевіряти документи осіб які в ньому знаходяться, а також розглядати адміністративні справи про порушення правил дорожнього руху). Крім того, під час свого навчання поліцейський офіцер громади проходив курси екстреної медичної допомоги та має необхідні знання і навички, які допомагають врятувати людське життя в разі загрози.