Звернення депутатів селищної ради

  • 354

Фото без опису

На засіданні шістнадцятої сесії селищної ради восьмого скликання 16 лютого 2022 року депутати затвердити тексти двох звернень, зокрема, до Міністерства інфраструктури України, народного депутата України Анастасії Ляшенко, ПАТ «Укрпошта»  щодо недопущення закриття відділень поштового зв’язку та до Полтавської обласної ради щодо передбачення коштів в обласному бюджеті на виготовлення проєкту «Поліпшення екологічного стану, відновлення водності та охорони водних ресурсів річки Сула на території Полтавської області».

Депутати селищної ради глибоко стурбовані закриттям стаціонарних відділень поштового зв'язку в сільських населених пунктах Оржицької громади та  створенням пересувних відділень поштового зв'язку, що призводить до соціальної напруги серед мешканців сіл громади, значна частина яких пенсіонери. Надання послуг у певні дні місяця на виїзних точках є неприпустимим, непрактичним та недоцільним, особливо у зимовий період. Люди не матимуть можливість своєчасно сплачувати комунальні послуги, отримувати пенсію та інші соціальні пільги, отримувати періодичні видання, відправляти чи отримувати листи та посилки. Депутати закликають врахувати думку жителів Оржиччини та не допустити закриття стаціонарних відділень поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта». 

Другим зверненням депутати селищної ради підтримали заклик депутатів Лубенської міської ради сприяти поліпшенню гідрологічного стану річки Сула на території Полтавської області шляхом прийняття відповідних державних та обласних цільових програм та виділення коштів для їх реалізації. Враховуючи те, що строк Регіональної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року закінчився, з метою послідовного і оперативного вирішення питань здійснення та проведення природоохоронних заходів на річці Сула, є потреба у  виготовленні проєкту «Поліпшення екологічного стану, відновлення водності та охорони водних ресурсів річки Сула на території Полтавської області» та передбаченні в обласному бюджеті коштів для цього.