На засіданні виконкому

  • 363

Фото без опису

14 лютого провели чергове засідання виконавчого комітету селищної ради, на якому розглянули 8 питань порядку денного. 21 з 25 членів виконкому розглянули одне з ключових питань засідання щодо встановлення тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами, що надаються КП «Оржиця-комунсервіс» на території Оржицької селищної ради. Згідно з прийнятим рішенням, з 01 березня 2022 року щомісячна вартість послуги з вивезення сміття для населення складатиме 15,00 грн з одного проживаючого в індивідуальних будинках приватного сектору, багатоквартирних та одноквартирних будинках. КП «Оржиця-комунсервіс» здійснює вивезення сміття від домогосподарств та установ, розташованих на території смт Оржиця, сіл Онішки, Заріг, Маяківка, Тарасівка. Наразі трактор підприємства безкоштовно обслуговував жителів Круподеринець, Денисівки, Савинець та Яблуневого, з 01 березня послуга з вивезення сміття матиме свою вартість, запрошуємо жителів укладати договори з комунальним підприємством та і надалі користуватися зручним сервісом. У найближчих планах комунальників розширити сферу послуг з вивезення твердих побутових відходів для жителів Лукім’я та Великоселецького.

Члени виконкому схвалили звіт про виконання бюджету Оржицької селищної територіальної громади за 2021 рік, внесення змін до Фінансових планів КНП «Оржицький центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Оржицька лікарня» на 2021 рік та проєкт рішення сесії селищної ради «Про затвердження Програми розвитку місцевого самоврядування на 2022-2025 роки». Окремими рішеннями виконкому надано дозволи на взяття на соціальний квартирний облік двох осіб зі статусом дітей, позбавлених батьківського піклування, та на замовлення коригування проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт частини адмінбудівлі під приміщення центру надання адміністративних послуг за адресою смт Оржиця, вул.Центральна, 24 Лубенського району Полтавської області.

У різному селищний голова Олена Сидоренко, яка головувала на засіданні, анонсувала ряд питань, які розглядатимуться на найближчій сесії селищної ради, та стосуватимуться розподілу вільних залишків місцевого бюджету на підтримку функціонування ФАПів та лікарні, погашення заборгованості КП «Оржиця-водоканал» з електропостачання та пасажирських перевезень, оновлення харчоблоків шкіл, придбання бензину для потреб поліцейського офіцера громади, ремонту дороги на Чутівку, придбання 50 контейнерів для сміття для потреб жителів села Заріг тощо.

Рішення виконавчого комітету селищної ради від 14 лютого 2022 року будуть оприлюднені на офіційному вебсайті селищної ради.