Відбулася чергова сесія Оржицької селищної ради

  • 708

Фото без описуФото без опису

12 листопада 2021 року під головуванням селищного голови Олени Сидоренко відбулося тринадцяте пленарне засідання сесії Оржицької селищної  ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли участь 22 з 26 депутатів селищної ради, депутат районної ради Сергій Несен, старости, представники громадськості. Депутати розглянули 209 питань порядку денного, 179 з яких – земельні.

На сесії затвердили текст Звернення до народного депутата України Анастасії Ляшенко та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо недопустимості підняття тарифу на розподіл природного газу, Порядок проведення громадського обговорення (громадських слухань, зборів громадян, інших форм консультацій з громадськістю) кандидатури старости. Крім того, затвердили зміни до ряду програм, зокрема, Програми розвитку та фінансової підтримки житлово-комунального господарства Оржицької селищної ради на 2021 рік, Програми соціального захисту населення Оржицької селищної ради на 2021 рік. Так, до Програми  економічного і соціального розвитку Оржицької селищної ради на 2021-2024 роки включено заходи, на реалізацію яких будуть спрямовані кошти державного, обласного та місцевого бюджетів – капітальний ремонт покрівлі Оржицької  школи та закупівля обладнання для облаштування центру надання адміністративних послуг. Змінами до Програми безпеки на території Оржицької селищної ради Лубенського району Полтавської області на 2021 - 2023 роки передбачено облаштування станції поліцейських офіцерів громади у селі Круподеринці.  

Унесення змін до рішення «Про бюджет Оржицької селищної територіальної громади на 2021 рік стосуються збільшення обсягів доходної частини на 4 млн. 995, 7 тис. грн за рахунок надходжень субвенцій, за рахунок яких збільшується видаткова частини на 6 млн.297 тис. грн, а також за рахунок вільного залишку загального фонду у сумі 49, 3 тис. грн, вільного залишку освітньої субвенції у сумі 1 млн. 184,2 тис. грн та вільного залишку спеціального фонду (бюджету розвитку) у сумі 68,0 тис.грн.

Окремими рішеннями на старост старостинських округів покладено повноваження щодо посвідчення довіреностей, затверджено типову форму Контракту з керівником  комунального закладу загальної середньої освіти, Фінансові плани  КНП «Оржицький центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП «Оржицька лікарня» Оржицької селищної  ради на 2022 рік, надано матеріальні допомоги окремим категоріям громадян.

Низкою рішень сесії затверджено приймання - передачу майна у межах комунальної власності Оржицької селищної ради. Депутати надали дозвіл на придбання за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів двокімнатної квартири в смт Оржиця для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Прийняте рішення щодо  створення  Оржицького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) завершило процедуру реорганізації державної установи у комунальну.   

Прийняті рішення засідання тринадцятої сесії селищної ради восьмого скликання будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Оржицької селищної ради  для ознайомлення у строки, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».