На апаратній нараді у селищній раді

  • 810

Фото без опису

На апаратній нараді, що відбулася у селищній раді сьогодні, 01 листопада під головуванням селищного голови Олени Сидоренко, за участю старост, керівників установ та організацій розглянули ряд актуальних питань, зокрема, про початок опалювання приміщень бюджетних установ, стан ведення військового обліку призовників і результати осіннього призову та виконання бюджету селищної територіальної громади за 9 місяців 2021 року.

Станом на 13.00 01 листопада в усіх всіх школах та дитячих садках громади відновлено опалення. Однак, системи опалення Плехівського дитсадка та школи, Чутівської гімназій та Чевельчанського дитсадка потребують додаткового технологічного налагодження, здійснити яке в оптимальні строки обіцяють працівники АТ «Лубнигаз». Підключення опалення у відділеннях лікарні, Центрі ПМСД та ФАПах, закладах культури буде здійснено сьогодні-завтра. Олена Сидоренко наголосила на тому, що селищна рада зробила та робить усе від неї залежне задля позитивного вирішення питання підписання договорів з газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейдинг» та підключення опалення у приміщеннях бюджетних установ громади. На нараді обговорили ситуацію з підвищенням тарифу на послуги з розподілу природного газу, яке анонсувало АТ «Лубнигаз» (про це селищна рада писала 29 жовтня). Крім унесених Оржицьким селищним головою зауважень під час відкритого обговорення проекту структури тарифу, на черговій сесії буде розглядатися звернення депутатів селищної ради до народного депутата України та НКРЕКП із запереченнями проти збільшення вдвічі тарифу на послуги з розподілу природного газу.

Начальник четвертого відділу Лубенського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Віктор Куземський оцінив роботу старостатів щодо обліку військовозобов’язаних та оповіщення призовників на «задовільно», зауваживши, що при плановому завданні залучити до служби 19 осіб з 502 чол., які підлягають призову, відібрано 12 осіб, при цьому подякував директорові КНП «Оржицька лікарня» Лесі Пономаренко на належну організацію роботи військово-лікарської комісії.

Лариса Сененко, начальник фінансового відділу виконавчого комітету селищної ради, детально проаналізувала виконання бюджету Оржицької селищної територіальної громади за 9 місяців п.р. (з довідкою можна ознайомитися на офіційному вебсайті селищної ради за посиланням: https://orz-rada.gov.ua/news/1634735551/). В обговорення питання селищний голова Олена Сидоренко наголосила, що цифри надходжень до бюджету невтішні, складна ситуація з виконанням бюджету, а отже з реалізацією багатьох запланованих проектів, очікується і в наступному році, тому селищна рада настійно рекомендує керівникам бюджетних та комунальних установ вжити невідкладних заходів щодо економного і раціонального використання бюджетних коштів, зауважила щодо можливої оптимізації структур окремих установ та закликала мешканців громади – одноосібників подати декларацію про майновий стан і доходи і сплатити податок.

Селищний голова перерахувала ряд проектів, на які у цьому році вдалося залучити додаткові кошти, зокрема, з державного бюджету - на ремонт покрівель Оржицького опорного закладу та дитячого садка, придбання шкільного автобуса та гістероскопа у лікарню, з обласного бюджету – на придбання асенізаційної машини, народного депутата України Віталія Безгіна - на облаштування ЦНАПу. У громаді реалізовано три минулорічні проекти Бюджету участі Полтавської області з облаштування території біля сільського клубу у Маяківці та дитячого майданчика у Денисівці, встановлення камер відеоспостереження у Чевельчі. Проекти з придбання контейнерів для сміття в с.Тарасівка, спорядження для туристичного водного маршруту на байдарках річкою Сула та облаштування мотузкового парку для розваг - цьогорічні переможці Бюджету участі Полтавської області.

Олена Сидоренко звернулася до присутніх та мешканців громади підтримати вже відкриті для голосування ініціативні проекти шкільного громадського бюджету, перемога у яких дасть можливість переобладнати актову залу у Оржицьому опорному закладі та модернізувати харчоблоки у Круподеринській та Тарасенківській школах. Заходьте за посиланням та голосуйте: https://smartregion.pl.ua/sb