Податок на майно з фізичних осіб: Головне управління державної податкової служби у Полтавській області інформує

  • 276

Фото без опису

Відповідно до ст. 265 Податкового кодексу України № 2755-VI від 02 грудня 2010 року податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю.

На сьогодні податківцями Полтавщини сформовано 424591 податкове повідомлення-рішення по податку на майно, які були надіслані платникам податків до 1 липня 2021 року. У сформованих платіжних дорученнях зазначаються відповідні платіжні реквізити для сплати нарахованих податків.

За нерухомість необхідно заплатити власникам об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

За транспортний податок сплачують фізичні особи, які мають в Україні зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

Земельний податок сплачують власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Нарахування проводяться за місцезнаходженням земельної ділянки.

Головне управління державної податкової служби у Полтавській області наголошує на своєчасній оплаті податкових зобов’язань з податку на майно з фізичних осіб.