На Полтавщині працює 8 центрів масової вакцинації 

  • 478

Фото без опису

Кожен громадянин має змогу захистити себе від коронавірусу й отримати щеплення. Вакцинуватися на Полтавщині можна максимально доступно та просто. За інформацією офіційного вебсайту Полтавської ОДА про це наголосили  під час апаратної наради 26 липня.

«Ми збільшили кількість центрів масової вакцинації. Тепер їх в області 8: 3 – у Полтаві, 2 – у Кременчуці, по одному в Миргороді, Лубнах і Горішніх Плавнях. Минулого тижня ми відкрили нові центри вакцинації у Полтаві – на базі палацу дозвілля «Листопад» і в колишній поліклініці кардіологічного диспансеру на вулиці Івана Мазепи, 21. Усі вони працюють щоденно з 9:00 до 18:00», – зазначив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації  Дмитро  Лунін.

Одночасно в громадах області, на базах амбулаторій діють 93 пункти щеплення. Також у Полтаві цими вихідними працювали пересувні комплекси з вакцинації проти COVID-19. Вони розташовувалися в районі Центрального ринку та на Театральній площі.

«Полтавщина – один із лідерів за темпами  вакцинації. Дякуємо кожному громадянину, який свідомо пройшов курс вакцинації. Щеплення від коронавірусної інфекції – це єдиний спосіб, який дасть змогу нам повернутися до нормального життя й стримає негативні наслідки від поширення штаму «Дельта», – сказав Дмитро Лунін. 

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Віктора Лисака, на разі за показниками захворюваності на COVID-19 область знаходиться на рівному плато. Серед зафіксованих випадків основна тенденція припадає на осіб, які десь відпочивали або повернулися із-за кордону. 

За його словами, минулого тижня працювала моніторингова бригада МОЗ із перевіркою готовності лікарень, які надаватимуть допомогу хворим на коронавірус. На сьогодні у стаціонарі із підтвердженим діагнозом COVID-19 знаходиться  49 пацієнтів, 7 пацієнтів отримують допомогу через ШВЛ. Кількість активних дітей – 16. 

Минулого тижня область отримала вакцину Moderna. У розрізі районів і громад проведено системний моніторинг вакцинальної компанії. Є резерви, які потрібно використовувати надалі.  

«Хочу звернути увагу, що в Україні вже зареєстровано перші випадки штаму «Дельта». Він відрізняється клінічною характеристикою й кількістю уражених пацієнтів,  – сказав Віктор Лисак, – якщо ми хочемо, щоб працювали ринки, діти ходили до школи, країна й надалі знаходилася в «зеленій» зоні, треба всім без винятку дотримуватися протиепідеміологічних вимог.  Усе залежатиме лише від нас самих».

https://www.adm-pl.gov.ua/news/na-poltavshchini-pracyuie-8-centriv-masovoyi-vakcinaciyi