Відбулася чергова сесія Оржицької селищної ради

  • 657

Фото без опису

09 липня 2021 року під головуванням селищного голови Олени Сидоренко відбулось десяте пленарне засідання сесії восьмого скликання Оржицької селищної ради. У роботі сесії взяли участь 25 з 26 депутатів селищної ради, депутат обласної ради Валентин Несен, депутати районної ради Григорій Рибачов та Володимир Карлов, старости, представники громадськості. На розгляд сесії було винесено 135 питань порядку денного, серед яких 106 земельних.

Першими на засіданні депутати розглядали важкі та дражливі питання перепрофілювання ряду загальноосвітніх навчальних закладів громади. Заслухавши начальника відділу освіти виконавчого комітету селищної ради Наталію Стасенко, яка детально проаналізувала стан освітньої галузі в громаді, та після активного обговорення депутати прийняли непопулярні, але вимушені рішення про зміну типу Чайківщинської, Великоселецької загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів та філії «Онішківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» на початкові школи з 01 вересня 2021 року; про зміну типу Яблунівської, Чутівської, Круподеринської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів на гімназії з 01 вересня 2022 року, зміну типу Зарізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на гімназію з 01 вересня 2021 року та зміну типу Староіржавецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на гімназію з 1 вересня 2023 року. Крім того, перейменували Плехівську, Савинську та Тарасенківську загальноосвітні школи І-ІІ ступенів на гімназії.

Депутати одноголосно затвердили зміни до Програми соціального захисту населення Оржицької селищної ради на 2021 рік, Програми розвитку та фінансової підтримки житлово-комунального господарства Оржицької селищної ради на 2021 рік, Програми діяльності та утримання Трудового архіву Оржицької селищної ради на 2021-2023 роки, Статуту КНП «Оржицький центр ПМСД», схвалили рішення про внесення змін до бюджету селищної територіальної громади, надання матеріальної допомоги онкохворим. Схвалені зміни до Положення про старосту закріпили повноваження старост вчиняти нотаріальні дії з питань, віднесених законом до їх відання. Обранці громади затвердили Положення про звання «Почесний громадянин Оржиччини» та Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Оржицькій селищній раді. Прийнято ряд рішень щодо приймання-передачі майна до комунальної власності та у межах комунальної власності. Окремими рішеннями затверджено перейменування вулиці Чапаєва у с.Великоселецьке на Діброва та розпочато процедуру оголошення конкурсу на зайняття посади директора КНП «Оржицький центр первинної медико-санітарної допомоги». Розглянуто 106 земельних питань.

Прийняті рішення засідання десятої сесії селищної ради восьмого скликання будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Оржицької селищної ради для ознайомлення у строки, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».