«На Купала нічка мала»

  • 543

У ніч із 6 на 7 липня у Оржиці відбулося святкування Івана Купала. Гуляння традиційно розпочалися із козацьких забав, організованих Центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Учасникам свята, серед яких були і дорослі, і діти, випала нагода позмагатися у силі та спритності.

Відразу після забав до слова запросили Оржицького селищного голову Олену Сидоренко, яка спочатку нагородила сильніших та спритніших і вручила їм приємні подарунки, а потім привітала усіх присутніх зі святом Івана Купала та побажала здоров’я та щастя, миру та достатку.

Опісля розпочалася культурна програма: виступи фольклорних колективів (народний аматорський ансамбль "Берегиня" із Оржиці та ансамбль «Червона калина» із Нижнього Іржавця). Також пісні, танці та комічні мініатюри дарували глядачам працівники Центру культури та дозвілля, Публічної бібліотеки, вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості. І, звичайно, яке ж купальське свято без віночків? Дівчатка мали змогу похизуватися власноруч сплетеними вінками не тільки одна перед одною, а й перед великою аудиторією учасників свята.

Святкували Купала і у Маяківці. Увагу глядачів цього вечора завоювали учасники художньої самодіяльності села, які подарували присутнім веселі мініатюри, пісні, танці. Народний аматорський фольклорний колектив «Оберіг» заспівав народних пісень, зокрема і на купальську тематику.

Свято не обмежилося офіційною частиною ні в Оржиці, ні у Маяківці. У селищі працювали атракціони для дітей, жваво відбувалася торгівля, яку цієї ночі забезпечили підприємці, а також святкова дискотека. Маяківчани ж мали змогу скуштувати смачної юшки та відпочити на дискотеці, яка супроводжувалася веселими конкурсами для дорослих та дітей.