22 червня 1941 року – це день, коли почала куватися Перемога 1945 року

  • 374

Фото без опису

22 червня 1941 року – це день, коли почала куватися Перемога 1945 року.

З цього дня для наших батьків, матерів, дідів, бабусів, прадідів і прабабусь почалося воно – пекло на землі. З цього дня ніхто не був упевненим, що доживе до наступного ранку. З цього дня під ревіння літаків та вибухи снарядів змішувалося все навколо: земля, небо, трава, вода, кров, сльози, життя і смерть. З цього дня і до самісінької весни 1945-го мільйони людей поклали власні життя на вівтар Перемоги.

Ми маємо пам’ятати це. Ми маємо памятати подвиг нашого народу, ми мусимо віддавати данину пам’яті тим, хто поліг заради нас.

Саме для цього 22 червня – у День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни – у Парку Перемоги смт Оржиця зібралися жителі нашої громади. Усвідомлення масштабів трагедії, яка розпочалася на території нашої країни 80 років тому, відображалося блиском в очах присутніх. Художні номери працівників Центру культури та дозвілля тільки підсилили хвилювання і щем у серці.

«Ми мусимо пам’ятати, що ми – нащадки героїв, і що ми живемо тільки завдяки їхній жертві», - сказала у своїй промові Оржицький селищний голова Олена Сидоренко.

У кінці мітингу присутні вшанували пам’ять полеглих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання та покладанням квітів до Братської могили.

Шановні жителі Оржицької громади! Пам’ятаймо своє минуле задля нашого ж майбутнього. Не гасіть Вічний вогонь пам’яті у своїх серцях.