Бюро БПД та районний сектор філії ДУ "Центр пробації" підвищують правову свідомість у суспільстві

  • 557

02 червня 2021 року в рамках співпраці та з метою підвищення правової свідомості у суспільстві головний спеціаліст Оржицького бюро правової допомоги Богдана Тилюк спільно з старшим інспектором Оржицького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області майором внутрішньої служби Антоніною Щербою для осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, провели інформаційну годину на тему: «Основні засади запобігання та протидії дискримінації».

Під час заходу присутніх ознайомлено з основними положеннями Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», роз’яснено що дискримінація в усіх її можливих формах і проявах є однією з найбільш поширених форм насильства та порушення прав людини.  Дискримінація проявляється, коли до людей ставляться менш прихильно, а ніж до інших людей в подібній ситуації тільки тому, що вони відносяться, або сприймаються як такі, що належать, до певної групи чи категорії людей.  Згідно статті 16 вищезазначеного закону особи, винні в порушенні вимог законодавства про запобігання та протидію дискримінації, несуть цивільну, адміністративну та кримінальну відповідальність.

Наприкінці заходу присутніх було поінформовано про можливості отримання безоплатної правової допомоги (первинної та вторинної). Працівник бюро зазначив перелік категорій громадян, що мають право на призначення їм адвоката за рахунок держави для захисту порушених прав та інтересів.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть, звернувшись до Оржицького бюро правової допомоги за адресою: смт. Оржиця, вул. Центральна, 22, тел.(5357) 91-8-47 Orzhytske@legalaid.pl.ua 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).