Відбулася сесія Оржицької селищної ради

  • 802

14 травня 2021 року під головуванням селищного голови Олени Сидоренко відбулося чергове засідання восьмої сесії восьмого скликання Оржицької селищної ради. У роботі сесії взяли участь 22 депутати селищної ради, на розгляд було винесено 20 питань порядку денного (а також земельні питання та різне), які попередньо розглядалися на спільному засіданні постійних комісій.

На початку своєї роботи депутати одноголосним рішенням затвердили на посаду старости Староіржавецького старостинського округу Яковенко Оксану Анатоліївну. Голова та депутати селищної ради спільно із усіма присутніми у залі привітали новопризначену старосту і побажали наснаги у роботі. Відразу після цього було підтримано рішення  про затвердження Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021 – 2025 роки, із якою присутніх ознайомила начальник відділу освіти Наталія Стасенко. Також було прийнято Комплексну програму мобілізаційної підготовки місцевого значення та забезпечення заходів, пов'язаних із виконанням військового обов'язку, призовом громадян України на строкову військову службу, військову службу за контрактом та військову службу в резерві до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2020 – 2024 роки та Програму профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Оржицької селищної ради Лубенського району Полтавської області на 2021 рік.

Депутатами було розглянуто та прийнято ряд рішень, які стосуються майна, яке перебуває у власності громади, про надання матеріальної допомоги.

Бурхливе обговорення викликало питання встановлення тимчасового мораторію на надання дозволів на виготовлення проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства та про затвердження рекомендації для обрахунку мінімальної суми річного доходу, отриманого від самостійного обробітку одного гектара земельної ділянки (паю), однак у підсумку депутати ухвалили обидва рішення. Такі ж емоції розгорілися і під час обговорення земельних питань, яких було 340, та все ж депутати підтримали пропозиції постійної комісії з питань земельних відносин та прийняли відповідні рішення.

У різному депутати обговорили питання функціонування стаціонарного відділення Територіального центру соціального обслуговування, оптимізації шкільної мережі, функціонування автостанції на території громади та оздоровлення дітей у пришкільних таборах.

Прийняті рішення восьмої сесії селищної ради восьмого скликання будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади для ознайомлення у строки, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Фото без опису