Додому на щиті повертається Івахненко Дмитро із села Онішки

  • 43

Додому на щиті повертається Івахненко Дмитро із села Онішки

Кожна трагічна звістка з війни все більшим болем відгукується у наших серцях… Оржицька громада знову зазнала непоправної втрати.

Останнє бойове завдання солдат ІВАХНЕНКО Дмитро Васильович, 18.01.1995 року народження, виконав з 4-го на 5-те лютого 2024 року у місті Авдіївка Донецької області і відтоді вважався зниклим безвісти. Рідні та громада жили в надії, що хлопець живий, проте днями стало відомо, що Дмитро загинув. Його тіло повернули з поля бою, щоб поховати у рідному селі Онішки. Народився Дмитро у простій сільській родині, зростав молодшим сином у безмежній батьківській любові. З дитинства був скромним, чесним, порядним і працьовитим. Ці гідні людські якості зберіг і в дорослому житті. Після закінчення 9 класів Онішківської школи продовжив навчання у Лубенському бухгалтерському коледжі, згодом вступив до Полтавського аграрного університету та закінчив його за спеціальністю «економіст». Упродовж півтора року Дмитро проходив строкову службу в Збройних Силах України. Працював у колективному малому підприємстві «Кота». Івахненко Дмитро з перших днів повномасштабного вторгнення, з 24 лютого 2022 року, був мобілізований та став на захист Вітчизни. Служив на Чернігівщині. З 20 січня 2024 року військовий підрозділ Дмитра перекинули в Авдіївку, у саме «пекло»… Він любив життя, і мав ще багато планів на майбутнє: підтримати батьків, «звити» власне гніздечко, народити та виховати дітей. Та клята війна відібрала життя у повного сил і задумів молодого чоловіка, який, не шкодуючи власного життя, пішов захищати рідну Україну, кожного з нас і загинув.

Щиро співчуваємо батькам Дмитра, Валентині Олексіївні та Василю Івановичу, дружині Тетяні, товаришам, однокласникам та побратимам. Сумуємо разом із вами, низько схиляємо голови у скорботі. Світлий спомин про мужнього Захисника України Івахненка Дмитра Васильовича назавжди залишиться в наших серцях.

Вічна пам’ять Герою!

Прощання та поховання Івахненка Дмитра відбудеться у четвер, 25 квітня,  у рідному седі Онішки.Фото без опису