Дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

  • 70

Щороку, на початку пожежонебезпечного періоду, виникає ймовірність виникнення пожеж у лісових масивах та лісозахисних насадженнях, на торфовищах, на територіях і об’єктах природно-заповідного фонду, сільгоспугіддях. Основною причиною їх виникнення є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах та випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, на заплавах річок, торфовищах, пустищах, вздовж доріг.

Зважаючи на актуальність зазначеного вище, попереджаємо про заборону спалювання сухої рослинності та сміття та нагадуємо, що в більшості випадків пожежі на відкритих територіях стаються через умисні підпали стерні, сухої рослинності.

Пам’ятайте, що несанкціоноване випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена відповідальність!

Згідно зі ст. 77 та 77(1) Кодексу України про адміністративні правопорушення, за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, уздовж залізниць, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим небезпечним способом передбачено стягнення штрафів.

Фото без опису