За сприяння міжнародних партнерів у КНП "Оржицька лікарня" створено відділення реабілітації

  • 344

Фото без опису

Офіційне відкриття реабілітаційного відділення у КНП «Оржицька лікарня» стало можливим завдяки співпраці Оржицької селищної ради з Міжнародною організацією з міграції IOM Ukraine, Благодійною організацією «Світло надії» CO «Light of Hope»/БО «Світло надії» та за фінансової підтримки Уряду Канади. Цій події передувала копітка робота упродовж останнього року.

Так, взявши участь у проєкті «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад», відповідальні працівники селищної ради та представники громадськості пройшли навчання зі збору, аналізу та управління даними, написали та захистили проєкт «Забезпечення належних умов проживання та реабілітації ВПО, ветеранів та осіб з інвалідністю в КНП «Оржицька лікарня».

У підсумку, партнери та донори високо оцінили соціальну важливість проєкту та профінансували його на загальну суму понад 400 000 грн. На ці кошти було придбано засоби реабілітації та реабілітаційне обладнання (тренажери, функціональні ліжка, візки, милиці). Іншу частину необхідних засобів реабілітації закуплено за кошти селищного бюджету (300 тис. грн - щиро дякуємо депутатському корпусу за підтримку) та власних Оржицької лікарні (150 тис.грн).

Крім того, значних зусиль доклали працівники лікарні, які практично власноруч зробили внутрішні ремонти приміщення. До виконання демонтажних робіт та прибирання були залучені працівники комунальних підприємств «Оржиця-комунсервіс» та КП «Оржиця-водоканал». Словом, відділення реабілітації – це результат спільної роботи різних організацій, служб, жителів громади, за що щиро всім дякуємо.

Належне функціонування відділення реабілітації забезпечать лікар фізичної та реабілітаційної медицини Сергій Шкода, дві медичні сестри, які пройшли спеціалізацію з даного напрямку. Тож, усі, хто потребує послуг з реабілітації, за електронним направленням від сімейного чи лікуючого лікаря, може звертатися за консультацією до лікаря фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Оржицька лікарня», який оцінить стан пацієнта та визначить програму реабілітації.

Висловлюємо щиру вдячність нашим партнерам за надану менторську і фінансову підтримку у реалізації нашої мети створити відділення для ефективного надання реабілітаційних послуг жителям громади та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю. Віримо, що разом подолаємо і інші виклики.