Відбулося розширене засідання виконкому

  • 228

Фото без опису

На розширеному засіданні виконкому селищної ради, що відбулося сьогодні, 06 березня, за участю членів виконкому, депутатів, керівників закладів освіти, установ та організацій, обговорили низку актуальних питань життєдіяльності громади.

Зокрема, на схвалення були представлені зміни до бюджету селищної територіальної громади, що стосуються розподілу коштів вільного залишку та від перевиконання, а саме, на збільшення фінансування заходів соціального захисту населення, надання одноразових грошових допомог військовослужбовцям та окремим категоріям членів їх сімей; підтримку обох комунальних установ охорони здоров’я та КП «Оржиця-водоканал»; організацію громадських робіт та благоустрою населених пунктів, виділення коштів на підтримку ЗСУ. Усі запропоновані зміни були схвалені, остаточне ж рішення залишається за депутатами, які зберуться на чергову сесію 15 березня. Члени виконкому детально розглянули запропоноване до затвердження Положення про квартирний облік громадян при виконавчому комітеті Оржицької селищної ради, що встановлює єдиний порядок зарахування на облік та ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Всі учасники засідання взяли активну участь в обговоренні питань організації благоустрою територій населених пунктів громади, залученню до нього жителів, працівників комунальних закладів, установ та старостатів. Дійшли до спільної думки про те, що мають бути унормовані правила життєдіяльності громади, як то відповідальність за благоустрій, належне виконання посадових обов’язків тощо. Порушили питання, що набуде актуальності з настанням сільськогосподарських робіт, а саме, щодо безконтрольного і безвідповідального застосування пестицидів, що призводить до забруднення навколишнього середовища та загрожує здоров'ю людини.

Рішення виконавчого комітету селищної ради від 06.03.2024 будуть оприлюднені на офіційному вебсайті селищної ради у встановлені законодавством терміни.