До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

  • 65

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. 14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком, який захищав навколишнє природнє середовище від подальшого забруднення надзвичайно небезпечними радіоактивними продуктами, що продовжували виділятися зі

зруйнованого енергоблоку. Сьогодні, 14 грудня, керівники селищної ради, ліквідатори аварії на ЧАЕС, громадськість, зібравшись на мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку Героям Чорнобиля в смт Оржиця, віддали данину пошани мужності, самовідданості, високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У своєму виступі селищний голова Олена Сидоренко наголосила, що унаслідок широкомасштабної агресії російської федерації проти України світ зіштовхнувся з таким явищем як ядерний тероризм. Небезпека ядерної катастрофи для всієї Європи, масштабу більшого навіть ніж у 1986 році, є дуже висока. російська федерація тероризує світ не тільки загрозою своєї ядерної зброї, але й загрозою руйнувань ядерних та радіаційнонебезпечних об’єктів. Тому сьогодні, як ніколи, людство має згадати наскільки жахливими можуть бути наслідки ядерної катастрофи.

У пам’ять за загиблими, померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи та полеглими у війні, присутні поклали живі квіти до пам’ятного знаку та схилили голови у хвилині мовчання. Заходи з нагоди чорнобильских роковин яскраво продемонстрували, що попри невблаганний час, народ пам’ятає своїх героїв.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису