Про зміни та новації податкового законодавства під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Оржицькій ДПІ

  • 89

Про зміни та новації податкового законодавства під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Оржицькій ДПІ

     Нещодавно в Оржицькій державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо новацій податкового законодавства. На запитання платників відповідала начальник ДПІ Раїса Мазняк.

В ході «гарячої лінії» платники цікавилися новаціями податкового законодавства, які передбачені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Зокрема, щодо відповідальності за порушення законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО та порядку використання касової техніки.

Відповідаючи на запитання щодо реквізитів касового чеку, посадовець повідомила про необхідність відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також зазначення цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями. 

Також надала роз’яснення щодо видів розрахункових документів та інших документів, за допомогою яких можна підтвердити право власності на придбані товари (послуги), захистити свої права та видачу яких в обов’язковому потрібно вимагати при покупці товарів, робіт, послуг від суб’єктів господарювання. 

Посадовець поінформувала  громадян-власників земельних паїв про обчислення суми мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ). При цьому наголосила, щодо сплати в бюджет підлягає різниця між обчисленою сумою МПЗ та сумою земельного податку за такий пай, сплаченою громадянином у 2022 році.

Разом з тим посадовець розповіла про переваги електронних сервісів ДПС та про можливості мобільного застосунку «Моя податкова». 

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь. 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу 

«InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot

     Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:

       Державна податкова служба  України  https://www.facebook.com/TaxUkraine

          та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua

          Державна податкова служба УкраїниYou Tube  youtube.com/TaxUkraine

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua

          Державна податкова служба УкраїниYou Tube  youtube.com/TaxUkraine

Фото без опису