Безприбуткова організація “LELEKA MTÜ” (Естонія, Таллінн) сприяє наданню психотерапевтичної допомоги українцям

  • 52

Безприбуткова організація “LELEKA MTÜ” (Естонія, Таллінн) сприяє наданню психотерапевтичної допомоги українцям

Щоб допомогти українцям в Естонії, ця організація разом з естонським партнером Documental створили проект безкоштовної кваліфікованої психологічної, психотерапевтичної та психіатричної допомоги – проект «Spokiy». Цей проект працював з листопада 2022 по червень 2023 року та дуже добре себе проявив на теренах цієї північної країни. І зараз у співпраці організацією Mondo і за фінансуванням ESTDEV (Естонським центром міжнародного розвитку) у нас з’явилася можливість допомагати безкоштовно відновлювати своє ментальне здоров’я українцям не тільки в Естонії, а ще й на території України.

В проекті «Spokiy-UA» приймають участь медики з України, які мають необхідну кваліфікацію та сертифікацію. Лікарі, на спеціально розробленій естонськими партнерами онлайн-платформі, консультують пацієнтів і за необхідності пропонують фармакологічне лікування . Після чого пацієнти практично негайно можуть розпочати відновлювати своє ментальне здоров’я. Прискорити надання допомоги дозволяє спеціально розроблений європейською медично-науковою комісією тест самооцінки психологічного стану людини. Це електронний додаток, який відкривається на будь-якому гаджеті, і дозволяє визначити, який саме лікар потрібен пацієнту (психолог, психотерапевт, психіатр), а лікарю скласти первинну картину стану пацієнта ще до першої онлайн-зустрічі. Після прийому пацієнт отримує на електронну пошту висновок з рекомендаціями лікаря і рецептом (у разі необхідності).

Вся документація, яку ведуть лікарі, теж зберігається. Це надає можливість здійснювати контроль за кількістю пацієнтів, та якістю надання допомоги.

Платформа є безпечною у кіберпросторі, бо всі особисті та медичні дані захищені згідно міжнародних і європейських норм захисту і збереження такої інформації.Фото без опису