На сесії селищної ради

  • 120

На сесії селищної ради

По-діловому і конструктивно депутати селищної ради провели сьогодні, 24 жовтня, своє тридцять перше пленарне засідання. Розглядаючи традиційно ключове питання внесення змін до бюджету селищної територіальної громади, депутати розподілили кошти з перевиконання бюджету громади. Значна частина коштів спрямовується на реалізацію соціальних програм. Вже з початку наступного року діятиме прийнята Програма соціальної підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України. Для КНП «Оржицька лікарня» Оржицької селищної ради виділені кошти для придбання реабілітаційного обладнання та виробів медичного призначення для забезпечення осіб з інвалідністю, для територіального центру – для придбання ходунців. З метою вирішення питань життєзабезпечення громади, фінансову підтримку отримали комунальні підприємства «Оржиця – водоканал», «Оржиця-комунсервіс», Оржицька місцева пожежна охорона на придбання пально-мастильних матеріалів, автогідропідіймача. Державному пожежно-рятувальному посту в смт Оржиця, який разом з комунальними підприємствами селищної ради, ліквідовував пожежу на сміттєзвалищі, щоб не допустити загорання торфовищ, теж виділені кошти на придбання бензину. Відділ освіти отримав кошти на придбання пального для шкільних автобусів та встановлення дизель-генератора в Оржицькому опорному закладі.

Серед іншого, депутати заслухали інформацію про результати діяльності Лубенської окружної прокуратури, прийняли дострокову відставку старости Денисівського старостинського округу Юлії Рак, дали згоду на приєднання Лукімського дитсадка до Лукімської гімназії, затвердили Положення про порядок закріплення майна комунальної власності Оржицької селищної ради на праві господарського відання або оперативного управління, схвалили низку адміністративних послуг у сфері захисту ветеранів, що надаються через ЦНАП селищної ради. Жваве обговорення викликала пропозиція депутата Віталія Клименка щодо організації заходів з приведення щільності лисиць до встановлених епізоотичних норм.

Рішення тридцять першої сесії Оржицької селищної ради восьмого скликання будуть опубліковані на офіційному вебсайті селищної ради у встановлені чинним законодавством строки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без описуФото без опису

        Інформує керівник Лубенської окружної прокуратури Полтавської області Ківаш Іван Павлович.