Дудченко Анатолій Анатолійович

  • 275

Фото без опису

 

ДУДЧЕНКО Анатолій Анатолійович народився 13 жовтня 1973 року в селі Онішки.

Працював учителем молодших класів опорного закладу «Оржицька ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.Я.Франка».

26 лютого 2022 року призваний за мобілізацією до лав Збройних Сил України, служив у роті охорони Четвертого відділення Лубенського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. З 17 лютого 2023 року перебував безпосередньо у зоні бойових дій.

Солдат, розвідник зенітно-артилерійського взводу Дудченко Анатолій загинув 16 червня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу противником наших позицій поблизу м. Вугледар Донецької області.  

Похований у с.Онішки

Рішенням двадцять восьмої сесії Оржицької селищної ради восьмого скликання від 19 липня 2023 року № 26 вулиця Гагаріна в селі Онішки перейменована на честь Анатолія Дудченка.

У 49-річного воїна залишилися мати, дружина, двоє синів.

Указом Президента України № 673/2023 від 29 вересня 2023 року "Про відзначення державними нагородами України" за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджений солдат Дудченко Анатолій Анатолійович.

Вічна шана і пам'ять Герою! Героям слава!

https://www.president.gov.ua/documents/6732023-48533

Його свічка ніколи не згасне, бо горів усе життя для людей!   Публікація на офіційній сторінці Оржицького опорного закладу 01 жовтня 2023 року у День учителя на честь того, кому завдячуємо своїм життям, того, хто оберігав нас у цей нелегкий час війни й віддав найдорожче - ЖИТТЯ, того, хто насправді ВЧИТЕЛЬ у всьому, – Дудченка Анатолія Анатолійовича.

Захисник із позивним «Учитель»: у Кременчуцькій педагогічній академії висадили клен на честь пам'яті студента Анатолія Дудченка

 

 

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису

 

Інші статті

Всі статті