Амброзія полинолиста – небезпечний карантинний бур’ян.

  • 195

Фото без опису

Амброзія полинолиста – один з найнебезпечніших карантинних бур’янів. Через свою вийняткову шкодочинність, негативний вплив на здоров’я людей, амброзія посідає одне з перших місць серед злісних бур’янів.

Цвіте амброзія з другої половини липня до жовтня, плодоносить у вересні – жовтні, пилок викликає у людей алергію з багатьма тяжкими побічними проявами. Поширенню пилку сприяють спека і вітри.

Система заходів боротьби з амброзією передбачає застосування різних методів: карантинний, агротехнічні, механічні та хімічні заходи. Механічні заходи – скошування і виривання проводять до цвітіння, якщо до цвітіння рослини не ліквідовані, треба перечекати цей період , поки не утворяться зелені плоди скосити або вирвати і обов’язково спалити, щоб не висипалось насіння

Для хімічної боротьби з амброзією полинолистою можна використовувати на посівах сільськогосподарських культур та прилеглих територіях гербіциди відповідно до «Переліку пестицидів» та доповнень до нього дозволених до використання в Україні.

Керівникам підприємств, установ, організацій, старостам всім громадянам необхідно активізувати роботу по знищенню карантинного шкідливого організму амброзії полинолистої

Шановні жителі Оржицької громади. Не будьте байдужі до цього карантинного бур’яну та всі разом активно будемо боротися з ним на території нашого краю.

Провідний спеціаліст відділу захисту рослин,

фітосанітарної діагностики та прогнозування

Управління фітосанітарної безпеки

Головного Управління Держпродспоживслужби

в Полтавській області

Олексій ГАЛАГАН