Сьогодні українці відзначають День вишиванки

  • 117

Фото без опису

За право носити вишиванку українці змушені боротися із ворогом протягом багатьох століть. Бо вона – це уособлення української культури, традицій і народності. Сьогодні ж наші Збройні Сили боронять Україну від жорстокого агресора – росії, що намагається знищити Україну не тільки як суверенну державу, але також і наші національні традиції, культуру і пам’ять.

Тому боротьба триває і на культурному фронті. Сьогодні, 18 травня, українці святкують День вишиванки. Ми одягаємо український традиційний одяг для того, аби показати всьому світові, що ми – один народ, який неможливо розділити. Адже народ формується навколо спільних традицій, одна із яких – носити вишиванку.

Вишиванка – це національна святиня, яка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками. Це – символ здоров’я і краси, щасливої долі і родинної пам’яті, любові і вірності.

Носіть вишиванки! Сьогодні це не просто красиво, а ще і необхідно, оскільки таким чином ми зберігаємо національну ідентичність. Нехай вишиваний одяг буде для усіх нас оберегом. Миру нам і все буде Україна!