26 квітня — день пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

  • 72

 

Кожного року 26 квітня Україна й увесь світ згадує Чорнобильську катастрофу. Це не лише велика трагедія всього людства, а й символ безмежної мужності ліквідаторів, наших земляків. Пам’ятаймо героїв, які самовіддано пішли на захист, у ядерний вогонь, під час ліквідації аварії на ЧАЕС! Вічна і світла пам'ять тим, хто пішов за межу вічності. Безмежна шана і доземний уклін ліквідаторам, які живуть поряд з нами. Бажаємо оржицьким ліквідаторам доброго здоров'я, життєвої енергії, наснаги, доброї долі та родинного добробуту. Хай палаючі спогади будуть рідшими і не такими щемними, хай доля оберігає від бід і негараздів!

Згадуючи згубні наслідки, завдані страшною техногенною аварією для багатьох поколінь, ми маємо зробити все, аби не допустити подібної трагедії. Здавалося, людство зробило висновки. Натомість через 36 років, у перший день повномасштабного вторгнення у 2022 році, російські окупанти ступили на ті ж граблі, поставивши весь світ на межу нової ядерної катастрофи. Але Чорнобиль вистояв. Вистоїть і Україна, котра буде бореться за своє життя і свободу.