Інформаційне повідомлення про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Оржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації

  • 710

Фото без опису

На виконання рішення виконавчого комітету Оржицької селищної ради від 19.04.2023 № 3  «Про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Оржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації» виконавчий комітет Оржицької селищної ради розпочинає процес публічних консультацій стосовно перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Оржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації (І етап), згідно з переліком, що подається нижче (схвалений рішенням виконавчого комітету Оржицької селищної ради від 19.04.2023 № 2)

 

1. Організатор громадського обговорення: Виконавчий комітет Оржицької селищної ради

 

Строк проведення громадського обговорення – два місяці з дня оприлюднення офіційного повідомлення про його початок.

 

Форма проведення громадського обговорення – публічні консультації, які будуть здійснюватися у два етапи:

 

І етап - збір пропозицій від жителів Оржицької селищної територіальної громади – учасників громадського обговорення у термін з 21 квітня до 20 травня 2023 року включно.

 

ІІ етап - електронне голосування на платформі E-dem (розділ «Консультації з громадськістю» на офіційному вебсайті Оржицької селищної ради), оголошення про яке буде оприлюднено окремо, після розгляду та аналізу поданих пропозицій.

 

Основною метою І етапу публічних консультацій є збір пропозицій від жителів громади щодо нових назв вулиць та провулків у населених пунктах Оржицької селищної територіальної громади, запропонованих до перейменування в рамках процесу декомунізації та деколонізації. 

 

Публічні консультації стосуватимуться об'єктів, що містять назви, які підпадають під дію підпункту «є» пункту 4 частини першої статті 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та топонімів радянського і російського минулого, з маркерами чужої історії і культури.

 

Подати пропозиції щодо перейменування можна:

 

- в електронному вигляді, заповнивши анкету-опитувальник за посиланням: http://surl.li/gmvhd     

(її можна заповнювати необхідну кількість разів);

 

- в письмовому вигляді за адресою: 37000, смт Оржиця, вул.Центральна, 24, Оржицька селищна рада;

 

- листом на електронну пошту Оржицької селищної ради info@orz-rada.gov.ua

- у месенджері офіційної сторінки Оржицької селищної ради у Facebook

 

Пропозиції учасників громадського обговорення у письмовій формі чи електронною поштою, у месенджері подаються із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону та адреси особи, яка їх подає.

 

Юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі чи електронною поштою із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

 

Анонімні пропозиції розглядатися не будуть.

 

У разі внесення пропозиції щодо присвоєння вулиці чи провулку імені фізичної особи, ювілейної та святкової дати, назви і дати історичної події, до пропозиції необхідно додати коротке обґрунтування та інформаційну довідку про фізичну особу, ім'я якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, назву якої пропонується присвоїти.

 

У разі, якщо у фізичної особи, ім'я якої пропонується присвоїти вулиці чи провулку, є родичі (діти, вдова, вдівець, а якщо їх немає - батьки, рідні брати та сестри), необхідно також отримати їх письмову згоду на присвоєння імені.

 

При виникненні запитань чи уточнень можна звертатися до уповноваженої особи, відповідальної за збір пропозицій – начальника відділу документообігу та інформаційного забезпечення виконавчого комітету Оржицької селищної ради  Тетяни Лошакової за телефоном (05357) 91-6-47.

 

Усі запропоновані варіанти назв будуть розглянуті на відкритому засіданні робочої групи з підготовки пропозицій щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Оржицької селищної територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації, про дату та час якого буде повідомлено окремо.

 

За результатами опрацювання поданих пропозицій буде підготовано перелік запитань (назви вулиць та провулків у населених пунктах Оржицької селищної територіальної громади, які підлягають перейменуванню і виносяться на громадське обговорення) та варіантів відповідей (належно обґрунтованих пропозицій, поданих згідно процедури), які після затвердження на

Комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Оржицької селищної територіальної громади, буде винесено на голосування.

 

Узагальнення та оприлюднення результатів громадського обговорення буде здійснено на офіційному вебсайті Оржицької селищної ради після їх затвердження на засіданні Комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Оржицької селищної територіальної громади, буде винесено на голосування.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису