Податківцями Полтавщини виявлено понад 900 млн грн ймовірно легалізованих доходів, одержаних злочинним шляхом

  • 73

Фото без опису

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області протягом першого кварталу 2023 року відділом запобігання фінансовим операціям, пов’язаним                     з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, було виявлено                        260 повідомлень, про фінансові операції, що можуть бути пов'язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму. Виявлення та опрацювання підозрілих фінансових операцій – важливий інструмент, який задіяний в організації роботи щодо виявлення фактів одержання та відмивання злочинних доходів.

У звітний період за результатами проведеного аналізу суб’єктів господарської діяльності на предмет відповідності вимогам законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, складено                  6 висновків аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень на загальну суму 909 млн 134,14 тис грн, з яких загальна сума завданих збитків державі – 480 млн 777,97 тис грн та сума встановлених збитків за предикатними злочинами –    428 млн 356,17 тис гривень.

Начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко повідомляє про те, що вжито комплекс заходів, спрямованих на викриття схем виведення доходів, у тому числі отриманих злочинним шляхом, за межі правового поля, визначеного Податковим кодексом. За результатами проведеної роботи              2 матеріали з ознаками кримінальних правопорушень приєднано до кримінального провадження.  

Зважаючи на вищезазначене, в Головному управлінні ДПС у Полтавській області звертають увагу платників, що від відповідального ставлення громадян до вимог законодавства та своєчасного виконання конституційного обов’язку, залежить фінансова стабільність нашої держави.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області