Запрошуємо на громадське обговорення з формування завдання на розроблення Комплексного плану

  • 302

Триває процедура громадських обговорень з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Оржицької селищної територіальної громади.

В її рамках 7 квітня 2023 року заплановане проведення стратегічної сесії – обов’язкового публічного заходу громадського обговорення з формування завдання на розроблення Комплексного плану, метою проведення якого є визначення перспективи розвитку громади. Результати напрацювань у ході стратегічної сесії будуть враховані при формуванні завдання на розроблення Комплексного плану.

До участі у стратегічній сесії запрошуються усі зацікавлені мешканці Оржицької селищної територіальної громади, а також особи, що провадять або планують провадити діяльність на її території.

Відбір учасників буде здійснюватися відповідно до переліку основних заінтересованих сторін розвитку територіальної громади із забезпеченням принципу пропорційного представництва локальних територіальних громад, ключових спільнот громади, представників заінтересованих сторін, а також органів місцевого самоврядування.

Заявку на участь у стратегічній сесії з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Оржицької селищної територіальної громади можна оформити у період до 5 квітня 2023 року за посиланням: https://forms.gle/6MtJQPfWG3SomB9N7, або подавши заяву особисто чи поштою на адресу Оржицької селищної ради (смт Оржиця, вул. Центральна, буд. 21).

Проведення заходу планується з 10:00 7 квітня. Очікувана тривалість заходу 4 години. Про місце проведення буде повідомлено додатково.

 

Довідково: Стратегічна сесія буде проведена на виконання вимог чинного законодавства та рішення Оржицької селищної ради № 12 від 16 лютого 2022 року «Про розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Оржицької селищної територіальної громади».

Комплексний план просторового розвитку території територіальної громади є одночасно містобудівною документацією на місцевому рівні та документацією із землеустрою, що визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

Склад, зміст та порядок розроблення Комплексного плану визначається Порядком розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації (затверджено Постановою КМУ від 1.09.2021 р. № 926).