Електронна звітність  - зручно та швидко

  • 62

Фото без опису

 

 

         За повідомленням заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алли Рябкової, платники податків Полтавщини все частіше  надають  перевагу подачі звітності в електронному вигляді. Так, протягом січня 2023 року до контролюючих органів Полтавської області подано платниками податків 73 585 податкових декларацій, з яких 73 041 - засобами телекомунікаційного зв’язку, або 99,26 % (з них 30 528 (або 99,38 %) юридичних особами та 42 513 (або 99,17 %) фізичними особами). За аналогічний період 2022 року цей показник склав 96,31 відсотків.

     Заступник керівника ДПС області звернула увагу, що інформацію щодо подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку можна отримати на офіційному вебпорталі ДПС України на головній сторінці у розділі «Електронна звітність».

     Крім того, у разі необхідності, отримання практичної допомоги при  направленні податкової звітності засобами телекомунікаційного  зв’язку платники податків можуть звернутися до працівників Центрів обслуговування платників, де на окремому робочому місці для відвідувачів з доступом до мережі інтернет нададуть кваліфіковану допомогу.

     Отже, скориставшись такою послугою, як подання звітності через Електронний кабінет (http://cabinet.tax.gov.ua), платники податків отримують економію свого робочого часу, а також власних коштів на придбання бланків. Крім того, звітність, надіслана до податкового органу в електронному вигляді, не потребує дублювання на паперових носіях та  їх зберігання.

                                                                   Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу    «InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot

Додаткову  інформацію можна отримати на субсайті Головного управління  ДПС  у Полтавській області  (www..poltava. tax.gov. ua),  

на офіційній сторінці Головного управління ДПС  у Полтавській області  у соціальній мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.poltava/)

 та  за безкоштовним телефоном  Контакт – центру  ДПС України 0 800 501 007