Ефективна співпраця та прозора комунікація з платниками податків – головна мета сьогодення

  • 65

Ефективна співпраця та прозора комунікація з платниками податків – головна мета сьогодення

          Полтавщина завжди була і залишається традиційно аграрним регіоном, саме тому відкрите спілкування  податківців області із сільгоспвиробниками, направлене на забезпечення фінансового тилу нашої країни, є важливим чинником для перемоги.

        Так, днями відбулися  два семінари – зустрічі для  сільгоспвиробників  Кременчуцького регіону:  місто  Глобине та село Піщане.

        У  семінарах взяли участь заступник  голови Глобинської територіальної громади  Олександр Кочерга, начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко, начальники  Глобинської  ДПІ  Віта Шаповал,  Кременчуцької ДПІ  Жанна Кузнецова.  

       Як зазначив учасникам заходу начальник ГУ ДПС у Полтавській області Андрій Якименко: «Одним із пріоритетних напрямків діяльності сьогодні є діалог з аграрним сектором Полтавщини. Наша задача, як податківців, допомогти подолати труднощі, з якими зіштовхнулися аграрії з початком війни, шляхом надання змістовних та зрозумілих роз’яснень новацій податкового законодавства».

         Перед початком семінару  учасники отримали друковану продукцію, яку підготували фахівці податкової, а саме: «Електронний кабінет платника-зручно та безпечно!», «Переваги використання єдиного рахунку для сплати податків і зборів», «Декларування доходів громадян».

          На зустрічі були винесені наступні питання: порядок ліцензування, зберігання та використання пального сільськогосподарськими підприємствами; реєстрація та призупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних; мінімальне податкове зобов’язання  та декларування доходів громадян за 2022 рік.

         Платники податків отримали актуальну та корисну інформацію щодо податкового законодавства та відповіді на питання, які їх цікавлять.

Головне управління ДПС у Полтавській області