Ключові питання 24 позачергової сесії селищної ради

  • 112

Ключові питання 24 позачергової сесії селищної ради

На початку засідання двадцять четвертої позачергової сесії селищної ради восьмого скликання, яке відбулося сьогодні, 11 січня, депутати та присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглого Захисника, жителя села Чутівка Калентьєва Станіслава та усіх загиблих, як військових, так і цивільних, через вторгнення рф в Україну.

Ключовим серед 7 питань порядку денного сесії стало внесення змін до місцевого бюджету на 2023 рік після надходження сум субвенцій з державного та обласного бюджетів у сфері освіти. Крім того, депутати затвердили зміни до структури та загальної штатної чисельності апарату Оржицької селищної ради та її виконавчих органів, перейменувавши один зі структурних підрозділів у сектор з питань мобілізаційної роботи, цивільного захисту та цифрової трансформації виконавчого комітету селищної ради, а також штатний розпис виконавчого комітету селищної ради на 2023 рік, що залишається на рівні минулого року. Було надано згоду на передачу в оперативне управління відділу освіти автобуса, що надійшов до селищної ради у якості гуманітарної допомоги від народу Естонії за сприяння народного депутата України О.Трухіна. Комфортабельний пасажирський автобус на 44 місця у якості шкільного буде здійснювати перевезення дітей та педагогів із сіл Райозеро і Онішки до Оржицького опорного закладу. Окремим рішенням депутати схвалили розпорядження селищного голови про передачу відділу освіти та КУ «Оржицький центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» 7 спортивних і 22 шкільних наборів, та КНП «Оржицька лікарня» 250 комплектів постільної білизни, що надійшли як гуманітарна допомога від обласного гуманітарного штабу. Реагуючи на лист Лубенської районної ради, депутати селищної ради схвалили текст звернення до Полтавської обласної ради, депутата обласної ради В.Несена та обласної військової адміністрації щодо недопущення закриття та забезпечення належного фінансування комунального закладу «Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни» Полтавської обласної ради. У різному селищний голова Олена Сидоренко поінформувала депутатів про завершення перевірок правоохоронними органами та встановлення відсутності факту кримінального правопорушення у діях посадових осіб виконавчого комітету селищної ради щодо отримання, обліку та передачі гуманітарної допомоги, наголосивши, що робота селищної ради здійснюється виключно у правовому полі та спрямована на розв'язання проблемних питань розвитку громади і задоволення потреб її жителів. Окремі доручення від селищного голови отримали працівники виконкому з вивчення проблемних питань, озвучених депутатами Мирославом Боговиком та Олексієм Чугуєвцем, щодо здійснення контролю за нашестям лисиць, які забігають у населені пункти громади, та встановлення біля автостанції в смт Оржиця дорожнього вказівника на Чорнобай і Черкаси.

Рішення 24 позачергової сесії селищної ради від 11.01.2023 будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Оржицької селищної ради у встановлені законодавством терміни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Статистика и объявления

Продвигать публикацию

Нравится

Комментировать

Поделиться