23 сесія селищної ради: ключові питання

  • 201

Фото без описуФото без опису

На засіданні двадцять третьої сесії селищної ради восьмого скликання, яке відбулося сьогодні, 23 грудня, депутати розглянули 36 питань порядку денного. Ключовими серед них стали прийняття бюджету на 2023 рік та звіт селищного голови про роботу виконавчих органів селищної ради у 2022 році. Враховуючи результати виконання бюджету у 2022 році, у 2023 році визначено суму власних надходжень громади у сумі 84 млн. 677 тис. 300 грн. Цьогоріч у бюджеті громади закладено базова дотація з державного бюджету у сумі 17 млн. 589 тис грн. У своєму звіті селищний голова Олена Сидоренко зауважила, що у цьому році вперше селищна рада зіткнулася з фактом невиконання бюджету, обумовленим зменшенням надходжень податку на доходи з фізичних осіб, що складає левову частку місцевого бюджету. Та, незважаючи на виклики, виконавчим органам селищної ради вдалося досягнути певних успіхів у забезпеченні життєдіяльності громади. Детально зі звітом селищного голови та презентацією знайомтеся за посиланням: http://surl.li/edvog.

Крім того, на сесії затвердили фінансові плани обох комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я, Програму забезпечення діяльності Оржицької місцевої пожежної охорони, внесли зміни до Комплексної програми соціального захисту населення, передбачивши у 2023 році збільшення видатків на матеріальні допомоги пораненим військовослужбовцям та надання компенсаційних виплат особам, які надають соціальні послуги. Депутати затвердили зміни до прийнятих на попередній сесії рішень щодо визначення пільгових умов харчування дітей у закладах дошкільної та закладах загальної середньої освіти громади – з 1 січня 2023 року безкоштовно, за рахунок коштів селищного бюджету, харчуватимуться діти учасників бойових дій, які брали участь у проведенні антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, та дітей військовозобов’язаних, призваних на військову службу під час мобілізації до лав Збройних Сил України, за умови пред’явлення посвідчення та /або довідки з військової частини. Окремими рішеннями внесли зміни до рішення 21 сесії щодо створення добровільної пожежної охорони Оржицької територіальної громади, задовольнили прохання Новооржицької селищної ради та надали дозвіл на передавання їй з Трудового архіву Оржицької селищної ради архівних документів ліквідованих установ, які діяли на території Новооржицької селищної ради. Низка рішень стосувалася приймання-передавання майна, зокрема, з державної у комунальну власність передано пожежний автомобіль, яким користується МПО в с.Круподеринці, списано аварійне приміщення колишнього Зарізького ФАПу та деяке непридатне до подальшого використання майно КНП «Оржицький центр ПМСД».

Депутати задовольнили заяву старости Яблунівського старостинського округу Опанасенка М.М. та звільнили його у зв’язку з достроковим припиненням повноважень.

 

Враховуючи вимоги чинного законодавства, зокрема, пов'язані із запровадженням в Україні воєнного стану, прийнято 18 рішень із земельних питань.

У присутності депутатів селищним головою Оленою Сидоренко та начальником Четвертого відділу Лубенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Віктором Куземським був підписаний акт приймання-передавання у користування одного багатофункціонального утепленого намету Basboga для забезпечення перебування військовозобов'язаних та організації пункту обігріву.

Наприкінці засідання до зали завітав народний депутат Олександр Трухін, який перебував на території Оржицької громади з робочим візитом.

 

Рішення 23 сесії селищної ради від 23.12.2022 будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Оржицької селищної ради у встановлені законодавством терміни.