ЕПАРТАМЕНТ СОЦЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ІНФОРМУЄ ПРО ЗАХОДИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

  • 100

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ІНФОРМУЄ ПРО ЗАХОДИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок і щороку в цей день в різних країнах світу і в Україні зокрема розпочинається акція «16 днів проти насильства».

Основне завдання цієї кампанії привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем: запобігання і протидія домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ, громадських організацій заради захисту прав людини.

Акція «16 днів проти насильства» - це спосіб в черговий раз нагадати суспільству про існування цієї, в більшості випадків прихованої, але надзвичайно поширеної катастрофічної проблеми, підвищити рівень обізнаності людей щодо форм насильства, продовження створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє. Період акції охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

В Полтавській області «16 днів проти насильства» розпочались із акції «Чуйність перемагає насильство» до якої долучились представники Департаменту соціального захисту населення Полтавської облвійськадміністрації та провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями та гостями Полтавської громади. Захід, які відбувся в ігровій формі не залишив байдужим жодного учасника, які долучились до «руйнації» зображень форм домашнього насильства на інсталяції.

Акція, організована Фондом народонаселення ООН в Україні (UNFPA Ukraine) за підтримки Посольства Великої Британії в Україні, залучила до роботи з населенням представників державних органів влади, місцевого самоврядування, національної поліції, громадських організацій, які опікуються питаннями протидії домашньому насильству, надають психосоціальну підтримку постраждалим.

Безумовно незмінним завданням залишається досягнення нульової толерантності до будь-яких проявів насильства, якому немає місця у цивілізованому суспільстві.

Директор Департаменту соцзахисту населення Полтавської ОВА

Людмила КОРНІЄНКО

http://surl.li/dwcrr

Нет описания фото.

Статистика и объявления

Продвигать публикацию

Нравится

Комментировать

Поделиться