НА ЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

  • 131

Фото без описуФото без опису

У середу, 23 листопада, відбулося пленарне засідання двадцять першої сесії селищної ради восьмого скликання. На сесії розглянули 70 питань порядку денного, зокрема, 44 земельних. Попередньо обговоривши всі питання на спільному засіданні постійних комісій, депутати ухвалили відповідні рішення. Серед них, про внесення змін до Комплексної програми соціального захисту населення на 2022-2024 роки, Комплексної програми мобілізаційної підготовки місцевого значення та забезпечення заходів, пов’язаних із виконанням військового обов’язку на 2021-2024 роки, Програми «Безпечна громада» на 2021-2023 роки, Статуту КП «Оржиця-комунсервіс», складу виконавчого комітету селищної ради. Два рішення стосувалась передачі комунального майна на баланс КНП «Оржицька лікарня» та  передачі автомобіля УАЗ у державну власність для потреб Збройних Сил України. Окремими рішеннями надали матеріальні допомоги онкохворим, пораненим учасникам бойових дій, сім’ям загиблих Захисників. Рішеннями сесії були затверджені грошові норми витрат на харчування дітей на 2023 рік у закладах дошкільної освіти: до трьох років -35 грн, від трьох до шести років – 47 грн, у школах -25 грн у день на одного учня. Після детального вивчення та обговорення  пільгові умови оплати харчування (безкоштовне гаряче харчування) у закладах освіти громади встановлені відповідно до вимог чинного законодавства дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям з особливими освітніми потребами, дітям із малозабезпечених сімей, дітям, евакуйованим із зони відчуження та які є особами з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітям з числа ВПО, дітям, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних, конфліктів, дітям з числа осіб, визначених у статтях 10, 101 та 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». У 2023 році за батьківську плату харчуватимуться учні 1-4 класів, які не входять у пільгові категорії. Батьківська доплата у сільських дитсадках складатиме 40 відсотків від встановленої грошової норми витрат на харчування дітей, в Оржицькому дошкільному закладі – 60 відсотків.

Рішенням про внесення змін до бюджету Оржицької селищної територіальної громади на 2022 рік здійснено перерозподіл коштів у розрізі програмної, економічної класифікації та між головними розпорядниками.

Активно обговорювали депутати і питання прийняття у комунальну власність введеного в експлуатацію збудованого за державні цільові кошти приміщення для розвитку сімейних та інших форм  виховання наближених до сімейних у селі Чутівка, однак не досягли спільної згоди – рішення не прийняте. Утримання будинку обходитиметься місцевому бюджету у 3 млн. грн на рік при цьогорічному дефіциті 8 млн. грн. Депутати розглянули  колективне звернення працівників ТОВ «Оржицький молокозавод» та підтримали звернення до комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності щодо перевірки законності дій силових органів, викликаних безпідставними звинуваченнями керівництва заводу у порушенні екологічного законодавства України, зокрема щодо порядку скидів очищених зворотних вод.

 

 

Рішенням цієї сесії у с.Круподеринці створено добровільну пожежну охорону Оржицької територіальної громади та призначено її начальником Олександра Ковтуна. До складу ДПО громади увійшло по одному добровольцю із сіл Круподеринці, Чевельча, Савинці, Сазонівка, Денисівка та Яблуневе, які у разі надзвичайної ситуації на території свого села допомагатимуть працівникам комунального підприємства - місцевої пожежної охорони. Добровольці забезпечені комплектами захисного одягу, наданого селищній раді у рамках проекту USAID «Говерла».

Рішення двадцять першої сесії селищної ради від 23.11.2022 будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Оржицької селищної ради у встановлені законодавством терміни.